Anunțul morții lui Emil Jula la numai 40 de ani a șocat lumea fotbalului românesc. Fostul atacant este plâns de foștii colegi, care sunt afectați de tragicul eveniment. În cele ce urmează vom rememora câteva evenimente mai puțin cunoscute din viața și cariera lui Emil Jula, așa cum au fost povestite de el în 2010, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.
https://i.eurosport.com/2011/08/26/752862.jpg

Emil Jula a efectuat stagiul militar

Fotbal
O nouă afacere marca "super Bayern Munchen". Bavarezii au dat marea lovitură pe piața transferurilor
ACUM 16 MINUTE
Emil Jula a povestit despre perioada în care a fost luat în armată, fiind pe atunci jucător la Unirea Dej, unde era împrumutat de Universitatea Cluj:
"M-am prezentat la centrul militar şi m-au trimis în armată. Eram total nepregătit. În trei zile mi-am făcut bagajele şi am plecat la Tăşnad, în judeţul Satu Mare, la Jandarmerie. Am participat la multe intervenţii. În Tăşnad s-a construit o biserică ortodoxă şi a venit Patriarhul, în jur de 1.000 de preoţi şi vreo 100.000 de oameni. A fost o zi de povestit. Au fost incidente cu oamenii care doreau să-l atingă pe Patriarh.
Eram chiar la intrare, că eram mai mare. Te mai scuipau, te împingeau. Nu puteai să ripostezi, să loveşti o băbuţă. Era greu să înţeleagă că nu au voie. A fost o zi obositoare. Am început la patru dimineaţa şi am terminat la zece seara, fără să mâncăm. Au mai fost intervenţii la meciuri de liga a patra, dar acolo n-au fost incidente. Trebuia să venim şi la Cluj, juca Universitatea cu CFR, în liga a doua."
Fostul atacant a declarat în acel interviu că în timpul stagiului militar s-a gândit să renunțe la fotbal: "Mi-am făcut prieteni, m-am obişnuit că un an nu o să mai fac nimic. Spre sfârşitul stagiului militar renunţasem la ideea că o să mai joc fotbal. Aveam 120 de kilograme. Mă gândeam să plec la muncă, în Spania."

2010-2011 2. Bundesliga Cottbus Jula

Credit imagine: Eurosport

Emil Jula a pornit de la Abrud și a ajuns în Bundesliga

După încheierea stagiului militar, Jula a luat-o din nou de jos, din Divizia C: "Am primit un telefon de la domnul Grigore Boca. «Vii cu mine în Divizia C, la Cuprirom Abrud?». Am mers, am jucat un an şi jumătate."
În timpul șederii l-a Abrud, Emil Jula a trecut prin multe momente memorabile, pe care și le-a amintit cu amuzament în 2010: "A fost o experienţă haioasă, tragicomică. Tot ce era acolo era haios. Eram şi noi echipă minieră, dar când jucam în Valea Jiului nu conta. Ni s-a întâmplat să ne facem încălzirea într-un vestiar de 5 metri pătraţi şi să intrăm pe gazon când arbitrul se pregătea să fluiere. Am avut un coleg căruia i-au rupt mâna în minutul doi şi în minutul 30 s-a terminat meciul, am ieşit de pe teren. În altă parte, ne-au atacat pe culoar cu bâtele. Aşa era fotbalul atunci în Valea Jiului"
În repspectivul interviu din 2010 fostul atacant a continuat cu o altă întâmplare aparte: "Chiar ţin minte un episod, am zis că nu-i posibil aşa ceva! Jucam cu Corvinul, care se lupta cu Deva pentru promovarea în liga secundă. Am primit bani de la Deva să-i batem. Noi mergeam cu cine ne dădea bani. Deva a dat mai mult. Aveam un coleg care ieşise din puşcărie cu trei luni înainte. Juca fotbal la noi, era legitimat. Când s-au dat jos din autocar hunedorenii, i-a bătut pe Vişan şi Pepenar, doi dintre cei mai buni fotbalişti ai Corvinului. Nici n-au mai jucat, au stat pe bancă. Coechipierii lor n-au reacţionat, erau şi vreo 50 de "suporteri" de-ai noştri, foarte porniţi. Am câştigat cu 2-1, în minutul 94. N-am dat gol, dar am fost foarte bucuros, că jucam pe doi lei şi atunci am luat zece lei"
Emil Jula a ajuns apoi să facă carieră în Liga 1, la U Cluj și Oțelul Galați, iar evoluțiile sale l-au propulsat în Germania. A jucat în Bundesliga și în ligile inferioare ani mulți ani, iar în 2018 Jula s-a retras din activitate. Vestea morții sale a venit ca un trăznet pentru cei care l-au cunoscut și alături de care a jucat de-a lungul carierei.
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
ACUM 30 MINUTE
Serie A
Un fotbalist uriaş, în faţa celor mai tari fani din Serie A. Anunţul preşedintelui Salernitanei
ACUM 41 MINUTE