Daniel, fiul legendarului Paolo Maldini, a fost convocat în premieră la echipa mare a AC Milan și ar putea debuta sâmbătă împotriva rivalilor de la Napoli într-un meci extrem de important. Milan a pierdut ultimele trei meciuri din patru jucat în Serie A și se află în aprtea inferioară a clasamentului, ocupând locul 14 în Serie A, cu patru victorii, un egal și șapte înfrângeri.
Daniel Maldini a semnat de curând un contract pentru încă patru ani cu echipa de pe San Siro, iar Stefano Pioli are încredere că urmașul lui Cesare și Paolo are un viitor strălucit. Înainte de a fi inclus în lotul de seniori, Daniel s-a pregătit alături de echipa mare în vară. Paolo este acum directorul clubului și poate urmări îndeaproape evoluția fiului lui. Spre deosebire de bunicul și tatăl lui, Daniel nu asigură linia defensivă la echipa lui. El joacă ca mijlocaş ofensiv de bandă stângă sau al doilea vârf.

Familia Maldini, la a treia generație

Olympic Games (W)
Jocurile Olimpice, The Last Dance pentru Dani Alves, cel mai titrat fotbalist din istorie
18/07/2021 LA 07:48
Maldini are o istorie întreagă cu AC Milan, asta pentru că la clubul italian a existat, începând din 1954, câte un Maldini pentru fiecare campanie a echipei. Primul a fost Cesare Maldini, care a disputat 386 de meciuri în tricoul lui AC Milan. A urmat Paolo Maldini, care a jucat întreaga lui carieră la același club, bifând 901 prezențe, 33 de goluri și 24 de assist-uri, ocupând poziția de fundaș.În prezent, la AC Milan este Daniel Maldini, care evoluează pentru echipa U17.
"Îi place să dea goluri, din toată familia el este singurul cu aptitudini de marcator. Pare un poet când are mingea la picior. În rest, genetica şi-a spus cuvântul, este ambidextru şi are acelaşi caracter în teren", spunea Paolo despre fiul său, Daniel.
Serie A
Paolo Maldini a anunțat un nou transfer de răsunet la AC Milan: "Este jucătorul nostru"
14/07/2021 LA 18:07
Serie A
Varianta de rezervă pregătită de Milan în cazul în care nu va reuşi să-l transfere pe Giroud
30/06/2021 LA 15:20