După plecarea lui CR7, jocul Realului a scăzut considerabil, lipsa unui golgheter pur-sânge lăsându-şi amprenta, în ciuda evoluţiilor foarte bune ale lui Benzema. Florentino Perez a visat la Kylian Mbappe, dar pare că a abandonat această pistă, în condiţiile în care, atât PSG, cât şi francezul au pretenţii financiare foarte mari.
În schimb, preşedintele Realului a găsit în Erling Haaland atacantul mult visat, capabil să înscrie în fiecare sezon în următorul deceniu cel puţin 20-25 de goluri. Puştiul minune a lui Dortmund e o maşinărie de goluri şi posedă calităţi fantastice: e rapid, are un şut necruţător şi transformă fiecare ocazie în gol, având o rată de conversie impresionantă.
În aceste condiţii, As susţine că negocierile dintre cele două cluburi au avansat şi s-a ajuns deja la un acord verbal pentru ca mutarea să aibă loc în vara viitoare. În tranzacţie ar putea să fie inclus şi Achraf Hakimi, jucătorul lui Real care e împrumutat la Dortmund, şi pe care nemţii îl vor în continuare, fiind un jucător foarte important pentru Favre.
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Marco Rose! Cine va antrena echipa din noul sezon
23/05/2022 LA 14:05

Haaland, cifre superioare lui Ronaldo şi Messi

La 19 ani, 10 luni şi 2 zile (cât avea înainte de ultimul duel din campionat, cu Wolfsburg), Haaland a marcat deja 62 de goluri pentru echipele la care a evoluat.
Spaniolii l-au comparat deja cu Messi şi Ronaldo, cei doi titani, care, cu o singură excepţie (Modric, în 2018), şi-au adjudecat fiecare Balon de Aur, după 2007.
Din punct de vedere al reuşitelor bifate până la 19 ani, Haaland pare din altă ligă prin comparaţie cu Messi şi Ronaldo. La aceeaşi vârstă, starul Barcelonei marcase de doar 20 de ori pentru gruparea blaugrana, în timp ce Ronaldo avea doar 12 reuşite, în meciurile oficiale, pentru formaţiile de club la care a evoluat (de cinci ori mai puţine decât atacantul nordic).
Haaland a avut nevoie de doar 106 meciuri pentru cele 62 de goluri marcate. Messi a ajuns la 62 de reuşite după 132 de partide, în timp ce Ronaldo a avut nevoie de 233 de meciuri oficiale pentru a bifa golul cu numărul 62.
https://i.eurosport.com/2019/11/09/2713664.jpg

Haaland vs Lewandoski

Până să marcheze în tricoul Realului, Haaland are parte marţi de primul mare test din Bundesliga, în acest sezon. Dortmund îşi joacă ultima şansă la titlu, pe teren propriu, în faţa lui Bayern, care vine cu golgheterul Lewandowski într-o formă de zile mari.
Între cele două formaţii e o distanţă de 4 puncte, astfel că un eventual succes al bavarezilor ar închide în proporţie covârşitoare lupta la titlu.
Germanii au făcut, inevitabil, o comparaţie între Haaland şi Lewandowski, atacantul care, prin reuşita din partida cu Eintracht, de sâmbătă, a ajuns la 27 de goluri în 27 de etape şi l-a egalat pe Ciro Immobile în clasamentul pentru Gheata de Aur.
Concluzia nemţilor? Haaland este irezistibil pe contra-atac, dar nu este la fel de implicat în joc şi la fel de important în mecanismul echipei sale precum Lewa. Încă.
"O accelerare de rachetă îi dă lui Haaland un avantaj decisiv, într-o fracţiune de secundă, aşa cum s-a întâmplat la acest meci, cu Augsburg. Aproape 30 la sută din golurile lui Haaland sunt marcate pe contraatac, faţă de cele 4 procente ale lui Lewandowski.
Haaland are o medie de două ocazii de gol pe meci şi de o şansă de gol creată pentru coechipieri. Lewa are cifre considerabil mai bune. E mult mai experimentat şi mai complet şi a marcat până acum de 16 ori contra lui Dortmund. Haaland are mult de recuperat, dar în acest 'Klaasiker' are şansa de a începe o nouă eră. E noua stea în ascensiune, Haaland, în faţa 'mitralierei' Lewandowski", spun cei de la Bundesliga Weekly.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Cine o poate detrona pe Bayern Munchen în viitorul sezon din Bundesliga? Cum arată cotele la trofeu
23/05/2022 LA 11:54
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Origi, spre Serie A! Dortmund ia un jucător de la City, pe modelul Sancho
23/05/2022 LA 09:58