De aproape două săptămâni prima reprezentativă a rămas fără antrenor, după ce Rădoi și-a anunțat plecarea, în urma ratării calificării la Mondialul din 2022. Federația a încercat să îl convingă pe fostul închizător să continue, mai ales că jucătorii naționalei au mers personal la Burleanu să îi explice cât de bună e atmosfera la lot și cât de mare încredere au în Rădoi.
Burleanu s-a întâlnit cu Rădoi, dar nu a fost de acord cu dorințele acestuia: s-a speculat că fostul selecționer ar fi dorit un contract pe 5 ani și salarii mai mari pentru cei din stafful său. Imediat, președintele FRF a avut o discuție de două ore cu Hagi, căruia i-a propus postul de selecționer, lucru confirmat de "Rege", dar implicarea financiară de la Farul reprezintă un conflict de interese și legal nu se putea face nimic.
Odată căzută și această variantă, Burleanu și Stoichiță au mers la Salonic, pentru o discuție de complezență cu Lucescu Jr. Pentru că Federația știa clar că Răzvan nu poate fi adus: are un salariu de 1,8 milioane de euro și o clauză de reziliere de la 7 milioane, la PAOK. A fost un exercițiu de imagine al FRF, pentru a arăta că s-a încercat aducerea celor mai buni antrenori români.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
IERI LA 03:18
CITEȘTE ȘI:
S-A RĂZBUNAT MANCHESTER UNITED PE ZIDANE ȘI PSG? TREI "IEPURI" DINTR-O LOVITURĂ PENTRU "DIAVOLI"

Varianta Mutu, cea mai bună pentru România, în opinia FRF

În cele din urmă, Burleanu a ales varianta "Mutu", una ieftină și fără bătăi de cap, pentru că fostul atacant de la Fiorentina sau Chelsea nu are în prezent vreun angajament. S-a scris de interesul maghiarilor de la Kisvarda pentru "Briliant", dar e evident că ar alege naționala, indiferent ce salariu îi oferă ungurii.
"Am văzut și eu că se discută despre mine. E ok, dar cum v-am mai spus, nu am luat nicio decizie. Analizez tot ce se întâmplă. Nu știu dacă e întrebarea pe care trebuie să mi-o adresați mie", spunea "Briliantul" ieri pentru As.ro.
E de așteptat ca în următoarele zile Mutu să fie anunțat oficial antrenorul naționalei, obiectivul fiind să califice prima reprezentativă la Euro 2024. Trebuie spus că Burleanu nu l-a ales pe fostul lider al naționalei doar pentru că acesta costă puțin și are o situație contractuală clară. A contat și ce a făcut Rădoi la lot, acesta făcând schimbul de generații. De altfel, când și-a anunțat demisia de la națională, fostul selecționer a punctat că speră să fie adus în locul lui un antrenor care să mizeze tot pe tineri. Ori, din acest punct de vedere, Mutu are un avantaj, după ce a lucrat atât de mult cu mulți dintre jucători la naționala U21.
"Mutu a confirmat la naționala U21, unde a reușit o performanță deosebită la EURO 2021, două rezultate de egalitate cu Germania și cu Țările de Jos, echipe din alt eșalon. Avem și alți antrenori tineri valoroși, precum Daniel Pancu, Florin Bratu, Bogdan Lobonț", a declarat Aurel Țicleanu, membru al Comisiei Tehnice a FRF, în urmă cu două săptămâni pentru Gazeta Sporturilor.
Adrian Mutu, golgheterul all-time al naționalei (la egalitate cu Hagi), s-a apucat de antrenorat în 2018, dar nu a confirmat până acum că este un tehnician care să justifice postul de selecționer. Fostul mare fotbalist a debutat pe banca celor de la Voluntari, în 2018, pentru ca după scurt timp să ajungă la echipa de tineret a celor de la Al Wahda. Cel mai lung mandat l-a avut pe banca naționalei U21, pe care a calificat-o la Euro, pentru ca apoi să lase reprezentativa de tineret pentru FC U Craiova 1948. A obținut doar 3 victorii pe banca oltenilor, în 12 partide (25%) și a fost demis după doar câteva luni.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28
Fotbal
Răsturnare de situație la națională! Ce decizie ar putea lua FRF dacă Boloni nu dă un răspuns curând
11/01/2022 LA 09:26