Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a răzbunat Manchester United pe Zidane și PSG? Trei "iepuri" dintr-o lovitură pentru "diavoli"

Cristian Mihală

Actualizat 26/11/2021 la 11:54 GMT+2

Numirea lui Ralf Rangnick în funcția de interimar al lui Manchester United a surprins pe mulți, în contextul în care toată presa din Regat vorbea despre Mauricio Pochettino, drept marele favorit să îl înlocuiască pe Solskjaer. Mutarea lui Ed Woodward poate fi, însă, una genială, din mai multe puncte de vedere.

Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane

Credit imagine: Getty Images

Doar pe 8 în clasament, United avea nevoie de o schimbare, iar Ole a fost în sfârșit demis. Oficialii nu au avut încredere în Michael Carrick, în așteptarea finalizării negocierilor cu Pochettino, astfel că la club a fost adus Ralf Rangnick, omul care a impresionat în trecut la cârma lui Schalke sau Leipzig.
Mulți nu au înțeles de ce șefii de pe Old Trafford s-au grăbit să ajungă la un numitor comun cu neamțul, în contextul în care PSG pare să fie pe drumul cel bun în tentativa de a-l aduce pe Zidane la cârma clubului, dar presa engleză vine cu o serie de ipoteze despre războiul rece dus pe axa Manchester - Paris.
CITEȘTE ȘI:

Manchester United, șah la Zidane și PSG

Manchester United l-a curtat intens pe Zidane în ultimele luni, făcându-i nu mai puțin de 3 oferte. Ultima părea de nerefuzat - salariu de 20 de milioane de euro/an și garanții că va aduce doi fotbaliști de mare valoare (Haaland și Valverde, conform englezilor -. Dar Zizou a spus "nu" și la această variantă, zgândărind orgoliul lui Joel Glazer, dar și al celor care au negociat cu reprezentanții francezului, în frunte cu Ed Woodward.
Acum, presa din Hexagon anunță că Zidane e în negocieri cu PSG, iar șansele să se ajungă la un numitor comun au crescut, deși francezul cere ca Leonardo să fie îndepărtat de la club. Doar că, după noile coordonate, Pochettino nu va mai fi la fel de doritor să plece, putând să se prevaleze de clauzele din contract.
United își ia astfel o mică revanșă în fața lui Zidane, dar și în fața PSG-ului. Pentru că Al Khelaifi le-a transmis anterior celor de pe Old Trafford că, pentru a-l lua pe Pochettino, trebuie să îi plătească clauza de reziliere din contract. Asta în ciuda faptului că francezii nu mai cred în tehnicianul argentinian, dovadă că au început negocierile cu Zidane. Astfel, acum PSG nu doar că nu se va putea despărți amiabil de gruparea de pe Parc des Princes, cum spera United, dar va trebui să îi plătească acestuia despăgubiri, în măsura în care se ajunge la un numitor comun cu Zizou.

United își păstrează libertatea de a-l aduce pe Pochettino oricând

Aducerea lui Rangnick a fost făcută în termeni foarte clari. Contractul este unul de interimar, valabil doar până în vară, astfel încât șansele la locul 4 să crească (evident, germanul are o experiență și o valoare superioare lui Carrick).
Dar, se pare că neamțul și-a dat acordul cu o cerință specială făcută de șefii lui United: să poată fi destituit în orice moment, urmând să ocupe un alt loc în organigrama clubului de pe Old Trafford. Se vorbește despre un post similar cu cel ocupat la Lokomotiv Moscova, unde era manager pe sport și dezvoltare. Neamțul va conlucra în strânsă legătură cu viitorul antrenor, fie din vară, fie mai repede, dacă se va bate între timp palma cu Pochettino. Acesta rămâne marele favorit să devină "antrenor plin" la echipă, fiind susținut de Alex Ferguson.
Ca atare, oricând PSG va renunța la Pochettino, acesta are ușa deschisă spre Old Trafford. Dar gruparea franceză va trebui să îi plătească despăgubiri, după ce ea a solicitat bani pentru ca argentinianul să fie lăsat să plece la United.
Șansele ca Pochettino să continue din sezonul viitor la PSG sunt nule, judecând după cum arată echipa în prezent. Independent de negocierile cu Zidane, Al Khelaifi a înțeles că sud-americanul nu e capabil să gestioneze un vestiar plin de vedete. Marele obiectiv al francezilor e Champions League și doar câștigarea trofeului l-ar putea ține pe fostul antrenor de la Spurs în funcție. Lucru care în acest moment pare de domeniul fantasticului: e posibil ca PSG să nu treacă nici de optimi, urmând să întâlnească acolo o câștigătoare de grupă. Dacă va avea ghinion să dea peste Liverpool sau Bayern, șansele să ajungă în ultimele 8 sunt minime.
Din cauza unor probleme cu viza, Ralf Rangnick nu va putea fi pe bancă la derby-ul dintre Chelsea și Manchester United, programat duminică, de la ora 16:30 (în direct pe Eurosport 1). Astfel, primul meci al lui Rangnick pe banca lui Man United ar putea fi un alt derby, cel cu Arsenal, programat în etapa intermediară de săptămâna viitoare, pe Old Trafford.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo