Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Asiei | Australia, victorie de serviciu în fața Indiei. Egaluri albe în celelalte două meciuri

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/01/2024 la 22:02 GMT+2

A doua zi a turneului final al Cupei Asiei a adus trei meciuri, dintre care doar în primul s-a marcat. Australia nu a făcut pași greșiți în fața Indiei, în timp ce Tadjikistan a evoluat pentru prima oară în această competiție.

Australia

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Australia 2-0 India
Australia nu a făcut pași greșiți la debutul în competiția pe care "Socceroos" au câștigat-o în premieră în 2015. Selecționata pregătită de Graham Arnold a plecat ca mare favorită în meciul de debut jucat împotriva Indiei.
Naționala lui Sunil Cheetri nu a avut nicio șansă în fața australienilor, care s-au impus cu 2-0. Jackson Irvine a deschis scorul în startul reprizei secunde, profitând de o gafă a portarului indian.
Australienii au risipit emoțiile în minutul 73, prin golul marcat de Jordan Bos. Fundașul stânga de 21 de ani a marcat primul său gol pentru echipa națională la doar câteva zeci de secunde de la intrarea pe teren, cu prima atingere de balon.
China 0 - 0 Tadjikistan
Al doilea meci al grupei A nu a fost la fel de spectaculos ca cel de ieri, dintre Qatar și Liban, dar Tadjikistan a reușit să scoată un punct în primul meci din istoria echipei naționale de la Cupa Asiei.
Chinezii au avut un gol anulat după o lungă analiză VAR. Chenjie Zhu a marcat cu o lovitură de cap, la un corner, dar reușita nu a fost validată din cauza unei poziții de offside în care se afla Tyias Browning, singurul jucător naturalizat din lotul actual al Chinei.
Citește și:
Astfel, după încheierea primei etape din grupa A, Qatar și-a făcut misiunea ușoară după victoria de aseară, având deja un avantaj de două puncte în fața urmăritoarelor, iar a doua favorită a grupei, Liban, trebuie să revină în cele două meciuri rămase.
Uzbekistan 0-0 Siria
Cel mai echilibrat meci al zilei promitea și cel mai mult spectacol, dar cele două echipe din grupa B s-au anulat reciproc. Siria a avut un gol anulat în minutele de final ale meciului. Astfel, Australia devine favorită clară pentru primul loc al grupei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo