Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Asiei | Japonia evită surpriza în fața Vietnamului! Iran învinge la scor Palestina

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/01/2024 la 22:13 GMT+2

A treia zi a Cupei Asiei a fost una plină de evenimente. Japonia a câștigat în fața Vietnamului, după ce s-a văzut conusă, iar în meciul dintre Emiratele Arabe Unite și Hong Kong s-a marcat golul cu numărul 1000 din istoria competiției.

Takumi Minamino, Japan

Credit imagine: Getty Images

Update: Iran a câștigat la scor în fața Palestinei, în ultimul meci al zilei, la Cupa Asiei. A fost 4-1, după golurile marcate de Ansarifard, Khalizadeh, Ghayedi și Azmoun.
Articol inițial scris de Daniel Kerekes
Japonia 4-2 Vietnam
Favorita turneului final a evitat o înfrângere rușinoasă în fața uneia dintre cele mai slab cotate echipe ale Cupei Asiei din acest an. Chiar dacă Hajime Moriyasu a introdus mai mulți jucători de rezervă în primul 11, niponii ar fi trebuit să treacă lejer de vietnamezi, dar aceștia au pus reale probleme, mai ales în prima repriză.
Minamino a deschis repede scorul pe Al-Thumama, în minutul 11, dar la fel de repede au reușit să egaleze și vietnamezii. La un corner executat la prima bară, atacantul de 19 ani, Dinh Bac Nguyen, l-a învins pe portarul japonez, Zion Suzuki, cu o lovitură de cap plasată perfect. Vietnam a continuat să surprindă și a reușit să preia conducerea în minutul 33, prin Tuan Hai Pham, tot în urma unei faze fixe.
"Samurai Blue" au revenit din șoc până la finalul reprizei, când Minamino a egalat, reușind "dubla", iar Keito Nakamura a readus lucrurile sub control, cu un gol superb în prelungiri. Ultima reușită a partidei a fost semnată de atacantul lui Feyenoord, Ayase Ueda, în minutul 85.
Emiratele Arabe Unite 3-1 Hong Kong
Primul meci al grupei C a fost câștigat de gazdele ultimei ediții ale competiției, Emiratele Arabe Unite. Aceștia au deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă, prin Sultan Adil în minutul 36.
Echipa antrenată de Paulo Bento s-a văzut egalată în startul reprizei secunde, când Chan Siu Kwan a marcat golul cu numărul 1000 din istoria Cupei Asiei. Arabii au revenit la conducerea jocului la doar 3 minute distanță, prin reușita lui Zayed Sultan.
Emiratele Arabe Unite au rezolvat ecuația celor 3 puncte abia în prelungirile partidei. Arbitrul a acordat al doilea penalty pentru aceștia, iar Yahya Alghassani a închis tabela la 3-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo