Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CUPA AFRICII | Mohamed Salah, debut cu stângul la AFCON 2021! Egiptul a pierdut în fața Nigeriei

Alex Masgras

Actualizat 11/01/2022 la 20:04 GMT+2

Naționala Egiptului a pierdut primul meci al acestei ediții de Cupa Africii. În primul meci al Grupei D din Camerun, Egiptul a pierdut în fața reprezentativei Nigeriei, scor 0-1.

Egypt's forward Mohamed Salah (R) fights for the ball with Nigeria's defender Kenneth Omeruo during the Group D Africa Cup of Nations (CAN) 2021 football match between Nigeria and Egypt at Stade Roumde Adjia in Garoua on January 11, 2022

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Egiptul a debutat cu stângul la ediția din acest an a Cupei Africii pe Națiuni. Naționala din nordul continentului a fost învinsă în primul meci al Grupei D de către reprezentativa Nigeriei, scor 0-1. Nigeria a fost echipa care a avut inițiativa și a deschis scorul în minutul 30. Iheanacho, jucătorul lui Leicester City, a marcat unicul gol al partidei cu un șut de la marginea careului.
De partea cealaltă, Mohamed Salah, căpitanul Egiptului și cel mai important jucător al echipei, nu a avut prea multe realizări. Egiptul a încercat să restabilească egalitatea, mai ales pe finalul partidei, dar nu a putut să pună mari probleme apărării Egiptului. În minutele de prelungire ale partidei, Nigeria a avut un contraatac foarte periculos. Ejuke putea marca al doilea gol al echipei sale, dar portarul egiptean El Shenawy s-a opus.
În această seară se va disputa și a doua partidă a Grupei D și ultima a zilei de la Cupa Africii pe Națiuni. De la ora 21:00 va avea loc partida Sudan – Guineea-Bissau.

Cupa Africii | Algeria - Sierra Leone 0-0

A treia zi de la Cupa Africii pe Națiuni a debutat fără gol. Algeria, campioana en-titre a Cupei Africii pe Națiuni și Sierra Leone au terminat la egalitate prima partidă a Grupei E, scor 0-0. Cu starul lui Manchester City, Riyad Mahrez, Algeria nu a putut trece de Sierra Leone, care se află la prima participare la turneul final din 1996.
Timp de 90 de minute, Sierra Leone a rezistat în fața campionilor din 2019. Mahrez a fost cel mai periculos om al algerienilor, care a încercat să fie cât mai creativ pentru coechipierii săi. Sierra Leone a avut și ea momente în care a fost periculoasă, având șanse bune de a deschide scorul prin Alhaji Kamara și Kei Kamara. Alhaji Kamara a reușit chiar să trimită balonul în poartă, dar reușita fotbalistului care evoluează la echipa daneză Randers a fost anulată pentru o poziție de offside.
Algeria-Sierra Leone, Coppa d'Africa 2021 (11 gennaio 2022): Il portiere della Sierra Leone Mohamed Kamara (Getty Images)
Omul meciului a fost declarat Mohamed Kamara, portarul lui Sierra Leone. Prestația acestuia a fost remarcată și de Antonio Rudiger, a cărui mamă este din această țară. Fundașul celor de la Chelsea a felicitat echipa pentru rezultatul obținut cu Algeria.
Cealaltă partidă a Grupei E, cea dintre Guineea Ecuatorială și Coasta de Fildeș va avea loc mâine, de la ora 21:00. Astăzi se mai joacă două partide, ambele din Grupa D: Nigeria vs Egipt (ora 18:00) și Sudan vs Guineea-Bissau (21:00).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo