Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor

Nicu Savin

Actualizat 26/01/2022 la 23:59 GMT+2

Egipt și Coasta de Fildeș s-au anihilat reciproc timp de 120 de minute și calificarea în sferturi s-a jucat la penalty-uri. Egiptenii au avut nervii mai tari și au avansat în runda următoare, unde vor da peste reprezentativa Marocului. Ultima optime de finală a avut aceași desfășurare, Guineea Ecuatorială trecând de Mali tot la loviturile de departajare.

Mohamed Salah, con la selección de Egipto

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Ultima optime de finală le-a adus față în față pe Mali și Guineea Ecuatorială. Nici în acest meci nu s-a marcat timp de 120 de minute și echipa calificată în sferturi s-a stabilit în urma loviturilor de departajare.
Cei din Guineea Ecuatorială au avut prima șansă la victorie, dar al 5-lea executant, Pablo Ganet, a ratat și suspansul a continuat. Au urmat câte două execuții perfecte de fiecare parte, dar în cele din urmă Falaye Sacko a ratat pentru Mali și Guineea Ecuatorială a obținut o calificare dramatică.
Pentru un loc în semifinale, micuța reprezentativă a Guineeii Ecuatoriale va juca contra Senegalului.
Tabloul sferturilor de finală
  • Burkina Faso - Tunisia
  • Maroc - Egipt
  • Gambia - Camerun
  • Senegal - Guineea Ecuatorială
Știrea inițială
Costa de Fildeș - Egipt a fost poate cel mai așteptat meci din optimile de finală de la Cupa Africii. Miza partidei și-a spus însă cuvântul și spectacolul a cam lipsit, cele două echipe fiind mai preocupate de apărare.
Egiptenii au început mai bine, iar în minutul 17 Omar Marmoush a zguduit bara transversală cu un șut de la distanță. Patru minute mai târziu, Mohamed Salah a ieșit și el la rampă, dar șutul său de la marginea careului a fost respins de portarul advers. Mostafa Mohamed a semnat ultima șansă a egiptenilor din prima parte, dar goalkeeperul advers a avut o nou întervenție excelentă la șutul din careu al atacantului de la Galatasaray.
Finalul primei părți le-a aparținut ivorienilor, dar Ibrahim Sangare și Sebastian Haller au fost blocați de portarul egiptean. Partea secundă a fost și mai săracă în ocazii. Wilfried Zaha putea da lovitura în minutul 85, dar portarul egiptean a avut o nouă intervenție salvatoare, astfel că s-a ajuns în prelungiri.

Salah a dus Egiptul în sferturile Cupei Africii

În cele două reprize suplimentare ambele echipe au avut șanse de a marca, dar cei doi portari au fost în formă maximă. Mai întâi ivorianul Badra Ali Sangare a respins cu siguranță un șut bun de la distanță al lui Zizo, iar în ultimul minut al primei reprize de prelungiri El Shenawy a scos din vinclu o minge trimisă de Sangare.
În ultimele 15 minute nu s-a mai întâmplat nimic notabil și totul s-a decis la loviturile de departajare. Primii doi jucători de la fiecare echipă au transformat fără emoții, dar apoi Bailly, fundașul lui Manchester United, a ratat, iar apoi Omar Kamal a marcat și Egiptul era în față.
Au urmat apoi alte 3 execuții sigure, două ale ivorienilor și una a egiptenilor, astfel că Mo Salah a avut ultimul cuvânt. Starul lui Liverpool a executat impecabil și a calificat Egiptul în sferturi, acolo unde va da peste Maroc, care a trecut, nu fără emoții de Malawi (2-1), formație antrenată de românul Mario Marinică, scor 2-1.
În această seară va avea loc ultimul meci din optimi, care le va aduce față în față pe Mali și Guineea Ecuatorială.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol