UPDATE / Ultima optime de finală le-a adus față în față pe Mali și Guineea Ecuatorială. Nici în acest meci nu s-a marcat timp de 120 de minute și echipa calificată în sferturi s-a stabilit în urma loviturilor de departajare.
Cei din Guineea Ecuatorială au avut prima șansă la victorie, dar al 5-lea executant, Pablo Ganet, a ratat și suspansul a continuat. Au urmat câte două execuții perfecte de fiecare parte, dar în cele din urmă Falaye Sacko a ratat pentru Mali și Guineea Ecuatorială a obținut o calificare dramatică.
Pentru un loc în semifinale, micuța reprezentativă a Guineeii Ecuatoriale va juca contra Senegalului.
World Cup Qualification CAF
Sadio Mane, după calificarea Senegalului la Cupa Mondială: "Am fost mai norocos"
30/03/2022 LA 16:10
Tabloul sferturilor de finală
  • Burkina Faso - Tunisia
  • Maroc - Egipt
  • Gambia - Camerun
  • Senegal - Guineea Ecuatorială
Știrea inițială
Costa de Fildeș - Egipt a fost poate cel mai așteptat meci din optimile de finală de la Cupa Africii. Miza partidei și-a spus însă cuvântul și spectacolul a cam lipsit, cele două echipe fiind mai preocupate de apărare.
Egiptenii au început mai bine, iar în minutul 17 Omar Marmoush a zguduit bara transversală cu un șut de la distanță. Patru minute mai târziu, Mohamed Salah a ieșit și el la rampă, dar șutul său de la marginea careului a fost respins de portarul advers. Mostafa Mohamed a semnat ultima șansă a egiptenilor din prima parte, dar goalkeeperul advers a avut o nou întervenție excelentă la șutul din careu al atacantului de la Galatasaray.
Finalul primei părți le-a aparținut ivorienilor, dar Ibrahim Sangare și Sebastian Haller au fost blocați de portarul egiptean. Partea secundă a fost și mai săracă în ocazii. Wilfried Zaha putea da lovitura în minutul 85, dar portarul egiptean a avut o nouă intervenție salvatoare, astfel că s-a ajuns în prelungiri.

Salah a dus Egiptul în sferturile Cupei Africii

În cele două reprize suplimentare ambele echipe au avut șanse de a marca, dar cei doi portari au fost în formă maximă. Mai întâi ivorianul Badra Ali Sangare a respins cu siguranță un șut bun de la distanță al lui Zizo, iar în ultimul minut al primei reprize de prelungiri El Shenawy a scos din vinclu o minge trimisă de Sangare.
În ultimele 15 minute nu s-a mai întâmplat nimic notabil și totul s-a decis la loviturile de departajare. Primii doi jucători de la fiecare echipă au transformat fără emoții, dar apoi Bailly, fundașul lui Manchester United, a ratat, iar apoi Omar Kamal a marcat și Egiptul era în față.
Au urmat apoi alte 3 execuții sigure, două ale ivorienilor și una a egiptenilor, astfel că Mo Salah a avut ultimul cuvânt. Starul lui Liverpool a executat impecabil și a calificat Egiptul în sferturi, acolo unde va da peste Maroc, care a trecut, nu fără emoții de Malawi (2-1), formație antrenată de românul Mario Marinică, scor 2-1.
În această seară va avea loc ultimul meci din optimi, care le va aduce față în față pe Mali și Guineea Ecuatorială.
International friendlies
Susținere totală din partea colegilor lui Harry Maguire, după ce a fost huiduit de fanii Angliei
30/03/2022 LA 13:07
International friendlies
Jack Grealish, deranjat de eliminarea lui Serge Aurier, în amicalul Angliei! Care a fost motivul
30/03/2022 LA 11:56