Preşedintele subcomitetului tehnic al Federaţiei de Fotbal din Malawi (FAM), Tiya Banda, a anunţat că românul nu va părăsi definitiv naționala din Malawi, ci va reveni în postul de director tehnic al forului, conform africafootunited.com.
Tehnicianul român a scris istorie pentru naționala statului din Malawi, reușind să ajung până în optimile Cupei Africii pe Națiuni, acolo unde a pierdut în fața Marocului, scor 1-2.
”Vrem ca fotbalul rapid şi foarte rapid să fie ADN-ul nostru fotbalistic la nivel de echipă naţională de seniori. Acest lucru ar trebui să se aplice şi fotbalului feminin.
Africa Cup of Nations
Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni
11/02/2022 LA 15:52
Şi se poate realiza doar cu Marinică director tehnic şi nu selecţioner al echipei naţionale”, a declarat Banda, pentru sursa citată.
CITEȘTE ȘI:

Marinică, performanță istorică pe banca naționalei din Malawi

Marinică a reușit să califice naționala din Malawi în optimile Cupei Africii pe Națiuni, competiție ce are loc în Camerun, o performanță istorică pentru această țară.
Meke Mwase este cel care va reveni, cel mai probabil, ca selecționer, până la decizia finală a FAM în legătură cu o eventuală prelungire a contractului său, care expiră în luna martie.
De-a lungul carierei de tehnician, Marinică le-a mai antrenat pe Gloria Buzău, Sportul Studențesc, FC Argeș și Rapid.
Marinică a avut o reacție de fair-play, la finalul meciului cu Maroc, naționala sa fiind eliminată de la Cupa Africii pe Națiuni: ”A fost un meci foarte greu pentru noi. Am respectat planul de joc, dar din păcate nu a funcţionat şi am încercat să profităm de câteva slăbiciuni ale marocanilor. Pentru mine, Marocul este cea mai bună echipă de la CAN şi a demonstrat acest lucru, are jucători foarte buni. Oricum, eu sunt foarte mândru de jucătorii mei şi vom continua să muncim”, declarase tehnicianul, conform News.
Malawi a obținut o victorie, un egal și o înfrângere în grupa B de la Cupa Africii pe Națiuni. Selecționata pregătită de Mario Marinică a debutat cu un eșec, 0-1 cu Guinea, duoă care a învins Zimbabwe cu 2-1 și a remizat cu Senegal, scor 0-0. A fost cea mai bună echipă de pe locul 3 de la această competiție.
Semifinalele Cupei Africii pe Națiuni sunt: Burkina Faso - Senegal și Camerun - Egipt, partide ce vor avea loc pe 2, respectiv 3 februarie.
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32
Africa Cup of Nations
Tinerii care au impresionat la Cupa Africii și care ar putea prinde un transfer important
08/02/2022 LA 15:20