De MARIAN URSESCU
Senegalul a învins cu 2-0 Capul Verde și s-a calificat în sferturile de finală la Cupa Africii pe Națiuni 2022.
Atacantul celor de la Liverpool, Sadio Mane a fost din nou în centrul atenției în partida disputată pe Kouekong Stadium, în Camerun. Mane a trimis mingea în bară într-o acțiune de joc în chiar primul minut. Apoi Capul Verde a rămas în 10 oameni din minutul 20 după o intrare urâtă a lui Patrick Andrade la Pape Gueye.
World Cup Qualification CAF
Sadio Mane, după calificarea Senegalului la Cupa Mondială: "Am fost mai norocos"
30/03/2022 LA 16:10
După pauză, Capul Verde a rămas și fără portar. Vozinha l-a izbit violent pe Mane și după verificarea VAR a fost și el eliminat. Mane a rămas pe teren, iar la șase minute de la lovitura primită, a marcat cu o execuție strălucitoare, mingea lovind și bara înainte de a intra în poartă.

Al doilea gol la Cupa Africii pentru Mane

Starea lui Mane s-a înrăutățit și a fost schimbat după 70 de minute. Înlocuitorul său, atacantul lui Olimpique Marseille, Dieng Bamba a dat lovitura decisivă celor de la Capul Verde în prelungirile partidei.
Senegal visează încă la prima victorie la Cupa Africii pe Națiuni după finalele pierdute în 2002 și 2019. Numai că nu se știe dacă se va putea baza pe golgeterul Sadio Mane. Fără atacantul lui Liverpool situația se va schimba radical.
În ”sferturi”, Senegal va întâlni învingătoarea dintre Mali și Guineea Ecuatorială, meci care se va disputa miercuri, 26 ianuarie, de la ora 21:00.

Maroc-Malawi 2-1 / Salvați de vedete

Maroc a trecut cu 2-1 de Malawi și continuă competiția. Condusă cu 1-0, echipa antrenată de bosniacul Vahid Halilhodzicia fost salvată de vedetele sale. A egalat mai întâi atacantul de la Sevilla, Youssef En Nesyri (45+2), pentru ca golul victoriei să poarte semnătura lui Achraf Hakimi, fundașul de la PSG.
https://i.eurosport.com/2022/01/25/3297268.jpg

Se cunosc șase sfert-finaliste

Până acum, la Cupa Africii se cunosc două meciuri din sferturile de finală. E vorba de Gambia-Camerun ( se joacă 29 ianuarie) și Burkina Faso-Tunisia (29 ianuarie). Mai sunt între primele 8 formații Senegal și Maroc. Miercuri se joacă și ultimele două meciuri din optimile de finală: Mali-Guineea Ecuatorială (ora 21:00) și Coasta de Fildeș-Egipt (ora 18:00).
World Cup Qualification CAF
Scandal uriaș după Senegal-Egipt: "Echipa noastră a fost expusă rasismului. Am trimis probe la FIFA"
30/03/2022 LA 07:06
World Cup Qualification CAF
Mane, la Mondial, Salah, acasă! Senegalul a trecut dramatic de Egipt și va juca în Qatar
29/03/2022 LA 19:55