Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză mare la Cupa Africii pe Națiuni. Ghana a pierdut cu Comoros și a plecat acasă

Andrei Nicolae

Publicat 18/01/2022 la 23:13 GMT+2

Ghana avea nevoie de victorie în ultima partidă din Grupa C împotriva Comoros, dar a fost întrecută cu scorul de 3-2.

André Ayew expulsé, le Ghana éliminé de la CAN

Credit imagine: Getty Images

Ghana este prima națională de top care și-a luat la revedere de la Cupa Africii pe Națiuni încă după faza grupelor. Selecționata fraților Ayew a fost învinsă surprinzător de Comoros în cadrul Grupei C, cu scorul de 3-2.
Ghanezii au aliniat o echipă destul de puternică pentru acest joc, cu Jordan și Andre Ayew, cu Thomas Partey și Daniel Amartey, dar nu au reușit să obțină victoria nici cu această ocazie, după 0-1 cu Maroc și 1-1 cu Gabon. Situația în acest ultim joc s-a complicat încă din prima repriză, după ce Andre Ayew a fost eliminat, la scorul de 0-1.

Ghana s-a clasat pe ultimul loc în grupă

În urma acestui rezultat, Ghana s-a clasat pe ultimul loc în grupă. A fost o ediție dezamăgitoare pentru această națiuni, fiind pentru prima dată în 23 de apariții în care nu a câștigat niciun meci în faza grupelor.
S-au calificat mai departe Maroc și Gabon, care au remizat în cealaltă partidă, 2-2. Comoros – 3 puncte așteaptă să vadă dacă prinde calificarea de pe locul 3, dar șansele sunt reduse.
Tot azi s-au terminat și partidele din Grupa B. Malawi, națională antrenată de românul Mario Marinică, a remizat cu Senegal, scor 0-0, şi păstrează şanse de calificare în optimile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni de pe locul 3. Cu această ocazie și-a făcut debutul și Edouard Mendy, portarul titular al lui Chelsea, după ce a ratat primele jocuri din cauza covid.
În aceeaşi grupă, Zimbabwe a trecut de Guineea cu 2-1.
Senegalul a încheiat pe primul loc, cu 5 puncte, fiind urmată de Guineea - 4 puncte, Malawi - 4 puncte şi Zimbabwe - 3 puncte. Senegal și Guineea s-au calificat mai departe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo