Chelsea merge mai departe în Cupa Angliei, după ce a întors scorul partidei cu Luton. Disputa a venit la puține minute după ce Roman Abramovich, patronul de pe Stamford Bridge, a anunțat că vinde clubul.
Thomas Tuchel a fost întrebat, după confruntarea de miercuri, despre modul în care plecarea patronului rus va afecta viața echipei. Germanul a încercat să ofere garanții că jucătorii își vor păstra calmul și concentrarea, însă a admis că e firesc ca unii fotbaliști să își pună întrebări și să aibă incertitudini.
"Este o veste mare și vor urma schimbări, cu siguranță, dar nu mi-a fost niciodată frică de schimbări. Mă voi concentra pe lucrurile care depind de mine, nu vreau să mă încarc cu lucruri pe care nu le pot influența", a spus Tuchel în conferința de presă, pentru ca apoi să explice faptul că anunțul lui Abramovich nu a fost unul total neașteptat: "Poate că am aflat mai repede puțin decât voi, dar tot foarte aproape de începutul meciului, nu am avut această informație mult mai devreme. S-a tot discutat în ultimele zile la TV despre această posibilitate, jucătorii au vorbit și ei despre varianta schimbării patronului, normal. E o veste mare, dar haideți să așteptăm și să vedem ce ne rezervă viitorul".
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Tuchel a fost întrebat dacă Abramovich a luat decizia corectă, dar s-a ferit să dea verdicte, preferând să vorbească despre impactul avut la nivelul echipei și despre modul în care stafful tehnic al "albaștrilor" va gestiona situația.
"Cred că fiecare decizie pe care o ia e cea corectă, nu sunt eu în măsură să spun dacă e bine sau nu pentru că nu cunosc multe lucruri. Să sperăm că nu ne va afecta foarte mult, vom încerca să eliminăm acest "zgomot" făcut de presă în jurul clubului nostru, dar nu va fi ușor. Fotbaliștii noștri nu trăiesc pe o insulă pustie, au internet și unii sunt mai îngrijorați. E normal, dar cred că eu, împreună cu stafful avem cheia de a-i ține concentrați la meci, pentru că avem un final de sezon greu, în care putem să ne atingem mai multe obiective", a concluzionat Tuchel.
CITEȘTE ȘI:
RINAT AHMETOV "A ÎNTORS ARMELE". CE A FĂCUT PATRONUL MILIARDAR AL LUI ȘAHTIOR

Abramovich a anunțat că vinde Chelsea. Banii, spre Ucraina

Într-un comunicat publicat de Chelsea, omul de afaceri în vârstă de 55 de ani, şi-a anunţat ''decizia de a vinde clubul'', invocând ''situaţia actuală''.
Abramovich a precizat că nu pretinde să primească suma pe care a investit-o în clubul londonez, estimată 1,5 miliarde de lire sterline (1,8 miliarde de euro), iar ''produsul net'' al vânzării va fi vărsat unei ''fundaţii caritabile în folosul tuturor victimelor războiului din Ucraina''.
Abramovich nu face încă obiectul unor sancţiuni financiare din partea Uniunii Europene sau a autorităţilor britanice, spre deosebire de numeroşi oligarhi ruşi, dar presiunea a crescut în urma invadării Ucrainei de către Rusia.
Sâmbătă el a decis să delege conducerea clubului celor şase administratori ai fundaţiei grupării londoneze.
Informaţiile legate de o posibilă vânzare s-au concretizat miercuri dimineaţa, când Hansjorg Wyss, unul dintre oamenii cei mai bogaţi din Elveţia, a declarat în cotidianul Blick că i s-a propus să cumpere clubul Chelsea.
''Vânzarea clubului nu se va face în grabă şi îşi va urma cursul normal'', a precizat Abramovich, pentru a clarifica faptul că ceda rapid clubul cumpărat în 2003 pentru 140 de milioane de lire sterline (168 de milioane de euro) şi în care a investit fără să ţină cont de sume.
Sub conducerea sa, Chelsea a cucerit numeroase trofee, 5 titluri de campioană a Angliei, 5 Cupe ale Angliei, 3 Cupe ale Ligii engleze, 2 trofee ale Ligii Campionilor, 2 trofee ale Europa League şi, recent, Cupa Mondială a Cluburilor.
''Vă rog să credeţi că a fost o decizie incredibil de dificilă de luat şi mă doare faptul că părăsesc clubul în acest mod. În acelaşi timp, cred că este în interesul clubului să o fac'', a subliniat Abramovich.
''Sper să pot vizita Stamford Bridge încă o dată pentru a spune la revedere tuturor. A fost un privilegiu să fac parte din Chelsea FC şi sunt mândru de toate reuşitele noastre'', a concluzionat Abramovich, care este considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.
https://i.eurosport.com/2022/03/02/3330168.jpg
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:55