Partida de aseară a fost una echlibrată și spectaculoasă, lucru de lăudat în contextul în care miza era enormă. Dortmund se afla la un singur punct în spatele campioanei și avea nevoie de un rezultat pozitiv pentru a rămâne în plasa gigantului bavarez.
Meciul a fost decis în cele din urmă de un penalty, acordat după un henț al lui Hummels, și tranformat de Lewandowski. Zwayer a fost eviscerat de jucătorii și oficialii lui Dortmund, atât pentru faza loviturii de la 11 metri, cât și pentru alte decizii luate într-o singură direcție. "Dacă dai meciul unui arbitru care a aranjat meciuri în trecut la ce poți să te aștepți?" a spus Jude Bellingham, tânărul mijlocaș al gazdelor, provocând o adevărată furtună în Germania.
Felix Zwayer și-a explicat la Sky Sport Germania deciziile și consideră că modul în care a fluierat nu a vicicat rezultatul.
Fotbal
Messi și Lewandowski au votat diferit la gala FIFA Best! Alegerile inexplicabile ale argentinianului
18/01/2022 LA 11:19
"Am văzut, în viteza jocului, că Hummels a deviat mingea, de aceea am acordat corner. Dar nu văzusem bine dacă a lovit mingea cu mâna și dacă aceasta era lipită de corp. Am discutat imediat în cască la VAR, am cerut să fie verificată poziția brațului. Asistentul mi-a spus că Hummels are mâna departe de corp, într-o poziție nenaturală. Într-un final, am constatat că, într-adevăr, a deviat mingea cu mâna și am decis că e penalty", a spus Zwayer pentru Sky Sport Germania.
CITEȘTE ȘI:
CUM A FOST TAXAT IBRAHIMOVIC CU O LIRĂ DE MANCHESTER UNITED: "GLUMEȘTI, NU? SPUNE-MI CĂ GLUMEȘTI"

Dortmund - Bayern 2-3 | De ce nu ar fi fost penalty la Reus

O altă fază care a născut polemici a fost cea în care Reus ar fi fost faultat de Hernandez, în careu, așa cum susține Dortmund. Centralul este de părere că nu a existat un contact între cei doi la nivelul picioarelor și că Hernandez l-a împins puțin pe atacantul lui Dortmund, insuficient în opinia lui pentru a acorda penalty.
"A fost contact între cei doi în zona superioară, o împingere, lucru care e permis de regulament în anumite circumstanțe. E o situație care nu e albă sau neagră, unii arbitri pot da penalty la o astfel de fază. Eu am decis împotriva loviturii de la 11 metri", a spus centralul.
Trebuie notat că la această fază, centralul nu a verificat personal imaginile, mergând pe mâna celor din cabina VAR. Dortmund a mai cerut un penalty, la o altă fază care de asemenea nu a fost cercetată de arbitru.
Bavarezii și-au extins distanța din fruntea clasamentului din Bundesliga la 4 lungimi avans și par că vor fi imposibil de oprit din cursa spre un nou titlu.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Rădoi și Chiricheș nu au votat cu Lewandowski! Pe cine au preferat românii la Gala FIFA Best
18/01/2022 LA 07:12
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22