Echipa națională a Rusiei a fost exclusă de UEFA și FIFA din toate competițiile internaționale pentru o perioadă nederminată. Astfel, echipa antrenată de Valeri Karpin nu va juca în barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar, unde ar fi trebuit să înfrunte Polonia.
Totuși, reprezentanții federației de la Moscova au decis ca la finalul acestei luni să aibă loc o acțiune a echipei naționale, intenționându-se chiar organizarea unor meciuri amicale. Stagiul de pregătire ar urma să aibă loc în perioada 21-27 martie.
Citește și:
Fotbal
Prăpastia se adâncește între ucraineni și ruși! Zinchenko, răspuns tranșant pentru Artem Dzyuba
03/03/2022 LA 14:36

Dzyuba a cerut să nu fie convocat la naționala Rusiei

La această acțiune nu va lua parte și căpitanul Artem Dzyuba, care a cerut să nu fie convocat din motive familiale. Acest lucru a fost confirmat de selecționerul Valeri Karpin, care a menționat că atacantul lui Zenit are mai mulți membrii ai familiei care locuiesc în Ucraina.
"Duminică am vorbit la telefon. Artem și-a cerut scuze și a cerut să nu fie chemat la următoarele meciuri ale echipei naționale din cauza situației dificile din Ucraina, unde locuiesc multe dintre rudele sale. Am avut o discuție bună, am decis să nu-l chemăm, dar vom rămâne în legătură și îl vom urmări la următoarele meciuri la Zenit", a declarat Valeri Karpin, citat de Reuters.
Artem Dzyuba a fost implicat într-un conflict de la distanță cu mai mulți fotbaliști ucraineni, imediat după războiul declanșat de Rusia. Acesta a fost luat în colimator pentru lipsa de poziție privind evenimentele dramatice provocate de țara sa, dar a avut o reacție dură ulterior, luându-i chiar peste picior pe jucătorii ucraineni care joacă în Premier League.
Artem Dzyuba are 55 de selecții la prima reprezentativă a Rusiei, pentru care a marcat 30 de goluri. Astfel, atacantul lui Zenit este la egalitate cu Aleksandr Kerzhakov în topul marcatorilor all-time pentru naționala Rusiei.
Fotbal
Dzyuba, răspuns ironic pentru Mykolenko, după atacul ucraineanului! Mesajul căpitanului Rusiei
02/03/2022 LA 17:15
Fotbal
Căpitanul naționalei Rusiei, pus la zid de un jucător din Premier League
02/03/2022 LA 07:30