Sportul este afectat serios de războiul dintre Rusia și Ucraina. Sportivii ucraineni încearcă pe toate căile să protesteze împotriva agreiunii militare la care este supusă țara lor, iar în fotbal s-a ajuns la o dispută de la distanță între ruși și ucraineni.
Mai întâi, Vitaliy Mykolenko, jucătorul lui Everton, i-a criticat public pe jucătorii ruși că nu iau atitudine cu privire la acțiunea țării lor, făcând referire directă la Artem Dzuyba, căpitanul naționalei Rusiei. Acesta a replicat cu un răspuns tranșant, în care și-a manifestat mândria de a fi rus și dezacordul față de hotărârea FIFA și UEFA de a expulza echipele rusești din toate competițiile internaționale.
Citește și:
Fotbal
Artem Dzyuba a cerut să nu fie convocat la naționalei Rusiei, pe fondul războiului din Ucraina
15/03/2022 LA 15:23

Zinchenko, răspuns acid pentru Artem Dzyuba

Imediat după mesajul lui Dzyuba, Oleksandr Zinchenko, jucătorul lui Manchester City și căpitanul naționalei Ucrainei, a reacționat. Acesta l-a combătut pe Dzuyba cu un mesaj în care a explicat că el și conaționalii săi nu doresc să-i vadă pe ruși excluși din sport, dar consideră că aceștia ar trebui să vorbească mai elocvent față de războiul provocat de patria lor, asemănând tăcerea lor cu adevărate crime.
"Continuăm să promovăm adevărul. Sunt câteva mesaje importante pe care vreau să le transmit publicului, în special cetățenilor din țara agresorului și fotbaliștilor de acolo. A fost o perioadă în cariera mea de fotbalist când am jucat pentru FC UFA. Au fost un an și jumătate greu, dar folositor. Îi voi fi mereu recunoscător acestui club pentru tot ce a făcut pentru mine. Dar vreau să subliniez că am devenit fotbalist în Ucraina. În țara mea natală am primit educația fotbalistică și am crescut. De aceea, tuturor celor care mă acuză că fotbalul rusesc m-a crescut, vreau să le spun încă o dată: sunt un produs al Academiei frumosului oraș UCRAINEAN Donetsk.
Să trecem mai departe... argumentul tău atu este "sportul în afara politicii". Într-adevăr, sportul nu ar trebui să facă parte din campania electorală, bătăliile dintre partide, sloganuri sau platforme de PR. Dar sportul, ca orice sferă a vieții, nu poate sta deoparte de problemele războiului, agresiunii și morții. Toată lumea trebuie să lupte cu răul, indiferent de profesie.
De ce fotbaliștii ucraineni cer sancțiuni fotbalistice împotriva țării agresorului? Chiarcredeți că vrem să vă lipsim de oportunitatea de a face lucrul vostru preferat? Nu! Folosim toate metodele pentru a opri țara agresoră din ambițiile sale de ocupare. Răul trebuie pedepsit în toate modurile care sunt accesibile societății. Vom bate la ușile voastre cu sancțiuni cu o agresiune și mai mare decât o faceți voi atunci când treceți cu arme granița statului nostru. Oprirea războiului este principalul și singurul scop al tuturor acțiunilor noastre.
În final, un mesaj adresat fotbaliștilor ruși. Oamenii vă iubesc, vă susțin și vă ascultă cuvintele. Prin urmare, tăcerea este o crimă. Știu că gândirea în opoziție este pedepsită în țara voastră, dar când opoziția devine majoritară, începe să prindă putere. Prin urmare, toți oamenii care nu vor moartea și ura în lume trebuie să vorbească tare și clar despre asta. Nu trebuie să vă fie frică de pedepse neînsemnate atunci când vieți umanesunt în joc. Glorie Ucrainei!", a scris Zinchenko pe contul personal de Instagram.
Fotbal
Dzyuba, răspuns ironic pentru Mykolenko, după atacul ucraineanului! Mesajul căpitanului Rusiei
02/03/2022 LA 17:15
Fotbal
Căpitanul naționalei Rusiei, pus la zid de un jucător din Premier League
02/03/2022 LA 07:30