Pe când bianconerii erau antrenați de Sarri, Juve a bătut palma cu Barcelona pentru un schimb Pjanic - Arthur, mutare în urma căreia catalanii par avantajați.
Dar fostul tehnician avea încredere în brazilian, care avea și avantajul vârstei, astfel că transferul s-a făcut. Fost coechipier cu Messi, Arthur a vorbit la superlativ despre Ronaldo, dar și despre antrenorul Pirlo, care a venit la club abia după ce acest schimb a fost perfectat.
"Este o zi foarte importantă pentru mine, mulțumesc familiei mele, agenților și tuturor celor care m-au întâmpinat aici. Am privilegiul de a juca alături de jucători minunați a Juve. Să evoluezi lângă Cristiano Ronaldo este realizarea unui vis. Proiectul m-a convins foarte mult, este foarte ambițios și cred în el. Cred că Juve a investit mult pentru a mă avea și sunt foarte încântat să-mi îndeplinesc angajamentele luate", a spus Arthur la prezentarea oficială, pentru ca apoi să vorbească despre obiectivele sale și despre Pirlo, noul său antrenor: "Unul dintre principalele motive pentru care sunt aici este să câștig Liga Campionilor. Aceasta este prioritatea, voi lucra alături de colegii mei pentru a atinge acest obiectiv. Nu am vorbit încă cu Pirlo, dar a jucat fotbal la un nivel la care ajung puțini fotbaliști. Se mișca și juca într-un mod unic, este un privilegiu să joci pentru un astfel de antrenor. Nu am vorbit încă despre poziția mea din teren, dar voi evolua unde e nevoie pentru a ajuta echipa".
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
25/09/2022 LA 05:15

Arthur, întrebat de transferul lui Suarez la Juventus

Potrivit Gazzetta dello Sport, Luis Suarez s-a înțeles cu Juventus și ar urma să aibă un salariu de 10 milioane de euro/sezon, la fel ca la Barcelona. Oficialii italieni și reprezentanții uruguayanului au bătut palma la cea de-a doua ședință, după ce atacantul sud-american și președintele Pavel Nedved au vorbit cu câteva zile mai devreme.
Întrebat despre transfer, brazilianul a menționat că nu cunoaște situația lui Suarez, dar a recunoscut că ar fi încântat ca un fotbalist de valoarea lui să îi fie din nou coechipier.
"Nu am vorbit cu Suarez, nu îi cunosc situația, cred că oficialii pot vorbi mai detaliat despre această temă. Este un jucător excelent, dacă aș avea din nou ocazia să joc alături de el, aș fi foarte fericit. Ar fi cu siguranță un câștig pentru echipă", a concluzionat noul mijlocaș al "Bătrânei Doamne".
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Fotbal
Moștenirea pe care Mircea Lucescu o lasă fotbalului românesc
15/12/2021 LA 12:57