Articol scris de Alex Ivan
Schalke se va duela în weekend cu Borussia Monchengladbach, în etapa a 9-a din Bundesliga. Adversarul de sâmbătă este ultimul pe care “Royal Blues” au reușit să-l învingă în prima ligă germană. În urma victoriei cu 2-0 în fața lui Gladbach, Schalke o depășea în clasament pe Borussia Dortmund, la data de 17 ianuarie 2020.
De atunci, formația din Gelsenkirchen a pierdut 15 din cele 24 de meciuri de Bundesliga disputate ulterior, reușind să înscrie în doar 12 rânduri și să încaseze 61 de goluri. În acest moment, Schalke se regăsește pe ultima poziție în clasament, cu doar trei puncte obținute în opt etape, și are cel mai slab atac și cea mai fragilă apărare din Bundesliga.
Campionatul European UEFA
Primul 11 al fotbaliștilor de la EURO 2020 care au jucat alături de jucători români
11/06/2021 LA 12:14

Jucătorii sunt la capătul speranțelor

În ultima etapa, Schalke a cedat cu 2-0 pe teren propriu în fața lui Wolfsburg. La sfârșitul acelei partide, Mark Uth, atacantul formației de pe Veltins Arena, declara că atmosfera din vestiar este una deplorabilă: “Este foarte trist să prestăm un fotbal atât de slab în fiecare meci. Suntem mereu în urma adversarului. Nu știm cum vom reuși să câștigăm vreo partidă în această manieră. Nu ne vom da bătuți, dar ce putem face ca să redresăm situația? Trebuie să mergem înainte”, a afirmat Uth în interviul după partida cu Wolfsburg.
Germanul s-a arătat foarte supărat la finalul acelui meci. Uth a afirmat că formația lui va continua să spere la o îmbunătățire a rezultatelor, în ciuda formei dezastroase: “Nu are niciun sens să spui că ne vom da bătuți. M-am săturat de astfel de afirmații. Sunt foarte nervos. Aș putea să merg în vestiar și să încep să plâng”, a adăugat Uth.

Criza de la club se adâncește și mai mult

Antrenamentul de duminică al formației lui Manuel Baum a fost întrerupt de un incident neprevăzut. Naldo, fost apărător al lui Schalke care acum face parte din staff clubului, și Vedad Ibisevic au intrat într-un conflict. Cei doi au fost separați de restul coechipierilor, iar antrenamentul s-a încheiat prematur. Schalke a emis ulterior un comunicat în care a fost specificat faptul că Ibisevic va părăsi echipa lui Baum la sfârșitul acestui an, dar oficialii de pe Gelsenkirchen au dat asigurări că decizia lor nu are legătură cu incidentul de la antrenament.
Directorul sportiv al clubului, Jochen Schneider, a afirmat prin intermediul aceluiași comunicat că Nabil Bentaleb și Amine Harit nu se vor mai antrena alături de restul echipei, din cauza atitudinii lor. Tot în cursul acelei zile, directorul tehnic, Michael Reschke, a fost demis. Acesta se afla la club din vara lui 2019 și a fost contestat pentru maniera cum a gestionat perioadele de mercato.
Schalke este un “gigant” al fotbalului german aflat în cădere liberă. Formația din Gelsenkirchen va da piept cu ultima formație pe care a reușit să o învingă în Bundesliga. Foarte multe s-au schimbat de la acel moment, iar Schalke pare incapabilă să obțină o nouă victorie împotriva lui Gladbach în duelul de sâmbătă.
Fotbal
Rummenigge: "Puțini înțeleg cum cineva care câștigă 15 milioane€/an poate refuza o ofertă de 19,5"
04/06/2021 LA 11:38
Serie A
Juventus l-a transferat definitiv pe Weston Mckennie! Câți bani vor plăti torinezii către Schalke 04
03/03/2021 LA 14:27