Playsport.ro anunță că șeful FRF îi face un "marcaj" extrem de strâns lui Răzvan Lucescu pentru a-l convinge să preia naționala României. Situația de la prima reprezentativă este destul de complicată, după ce Mirel Rădoi a refuzat să mai continue. Jucătorii au militat pentru rămânerea fostului închizător, astfel că președintele FRF l-a chemat pe acesta la o rundă de negocieri, însă părțile nu s-au înțeles. A urmat apoi o discuție de două cu Hagi, dar Burleanu a fost refuzat și de acesta.
Acum, Burleanu și Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice din FRF, au mers la Salonic, unde s-au întâlnit cu Lucescu Jr și au discutat despre posibilitatea ca acesta din urmă să preia naționala.
CITEȘTE ȘI:
Fotbal
Ianis Hagi s-a accidentat în meciul lui Rangers din Cupa Scoției! Care este starea mijlocașului
IERI LA 10:38
SITUAȚIE INCREDIBILĂ ÎN GRUPA G DIN CHAMPIONS LEAGUE. TOATE ECHIPELE DEPIND DE ELE PENTRU A SE CALIFICA ÎN OPTIMI

Exercițiu de imagine: FRF, negocieri cu Lucescu Jr. Imposibil de adus

S-a discutat despre viitorul proiect, dar și despre condițiile în care Răzvan se poate despărți de PAOK. Tehnicianul e destul de dezamăgit de ceea ce a găsit la fosta echipă, odată întors, investițiile patronului Ivan Savvidis nefiind la nivelul celor din perioada în care românul făcea din formația din Salonic campioana Greciei. În plus, Olympiacos este în acest moment la cu totul alt nivel, iar hegemonia acesteia e imposibil de întrerupt.
Independent de dorința lui Lucescu Jr, care ar dori să revină la prima reprezentativă pentru a-și lua revanșa pentru mandatul ratat de acum mai bine de un deceniu, acesta pare foarte greu de adus. Asta pentru că în Grecia câștigă 1,8 milioane de euro/an, salariu pe care FRF nu poate să îl acopere sub nicio formă. În plus, Savvidis, patronul lui PAOK i-a pus o clauză de reziliere în contract foarte mare, neuitând că în 2019 a fost "trădat" de fostul portar, care a ales să plece la Al Hilal.
Ca atare, este probabil mai mult un exercițiu de imagine făcut de FRF, fiind aproape imposibil ca Lucescu Jr să fie adus, chiar dacă rezultatele îl recomandă pentru o astfel de poziție. De altfel, având în vedere că Mutu se află printre primele nume de pe lista lui Burleanu, Răzvan ar reprezenta chiar o variantă de "lux".
Răzvan a mai antrenat naționala în perioada 2009-2011, dar atunci se afla la începutul carierei de antrenor, venind pe banca primei reprezentative după ce a impresionat la FC Brașov. Tehnicianul a avut o serie neagră în postura de selecționer al României, obținând doar 7 victorii în 21 de partide (golaveraj negativ, 25-26). Cu el la comandă, tricolorii au suferit una dintre cele mai grele înfrângeri din istorie, 0-5 la Belgrad, cu Serbia.
Între timp lucrurile s-au schimbat total. Lucescu Jr a arătat că e un antrenor de valoare și, deși nu a antrenat încă în Vestul Europei, a obținut rezultate la toate formațiile pe care le-a condus.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28