Bayern Munchen a fost eliminată de PSG din Champions League, iar la finalul acestui sezon vor avea loc schimbări masive în cadrul clubului bavarez. Hansi Flick va pleca aproape sigur de la echipă, dar se vor reface liniile și la nivelul lotului.
David Alaba și Jerome Boateng vor părăsi și ei gruparea de pe Allianz Arena, după foarte mulți ani în care au fost jucători de bază, dar exodul nu se va rezuma la cei doi. Alexander Nubel (24 de ani) este nemulțumit de statutul său de rezervă, iar agentul său a fost foarte ferm în acest sens, declarând că va căuta obținerea unui împrumut sau chiar a unui transfer definitiv.
"Abordăm problema împrumutului lui Alexander pentru că, atâta timp cât Neuer este în jur, el nu va avea putea fi titular. Cred că transferul este, de asemenea, o idee bună pentru club. Cum poate Alex să devină portarul numărul 1 cu doar cinci meciuri jucate?? Nu este corect.", a spus Stefan Backs, agentul portarului, într-un interviu pentru Kicker.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
https://i.eurosport.com/2021/03/07/3007428.jpg

Bayern Munchen va trebui să găsească un portar care să accepte statutul de rezervă a lui Neuer

De la sosirea sa la Bayern în vara anului 2011, Manuel Neuer a devenit titular indiscutabil și doar în perioadele când a fost accidentat ceilalți goalkeeperi ai bavarezilor au avut șansa să apere. Același lucru s-a întâmplat și la naționala Germaniei, unde nici măcar un portar de superclasă precum Ter Stegen nu s-a putut impune ca titular, deși evoluțiile sale de la Barcelona o impuneau în anumite momente.
Alexander Nubel a ajuns la Bayern în vara anului trecut, de la Schalke, fiind considerat printre cei mai buni portari din Bundesliga. Dar concurența cu Neuer au făcut ca el să prindă doar 3 meciuri în acest sezon (niciunul în Bundesliga), lucru care îl determină să ia în calcul plecarea la o altă formație.
În aceste condiții, Bayern Munchen va fi nevoită să-i găsească un înlocuitor. Misiunea oficialilor bavarezi nu va fi una deloc ușoară, deoarece portarul care va veni, va trebuie să fie împăcat cu iceea că va apăra numai în meciurile din Cupa Germaniei sau dacă Neuer va fi indisponibil. Astfel, cea mai bună soluție ar fi cooptarea unui portar cu experiență, aflat în partea a 2-a a carierei, care să nu emită pretenția de a fi folosit mai des.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
DFB-Pokal
Bayern, zdrobită de Monchengladbach în Cupa Germaniei! Neuer a încasat 5 goluri în mai puțin de 60'
27/10/2021 LA 20:36