Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine e Dietmar Hopp, patronul din Bundesliga care i-a făcut pe ultrași să întrerupă două meciuri

Irina Aldea

Actualizat 16/03/2020 la 10:57 GMT+2

Dietmar Hopp este unul dintre cei mai huliți patroni de echipă din Bundesliga. Fanii mai multor echipe au afișat bannere jignitoare la adresa patronului lui Hoffenheim.

DFB-Präsident verurteilt Schmähplakate gegen Hopp

Credit imagine: SID

Patronul celor de la Hoffenheim, Dietmar Hopp, a anunțat că una dintre companiile pe care le deține a inventat un vaccin împotriva coronavirus.
-----
Bayern Munchen s-a impus sâmbătă, 29 februarie, în faţa celor de la Hoffenheim, cu scorul de 6-0. În minutul 76, suporterii lui Bayern au afişat un mesaj jignitor la adresa finanţatorului lui Hoffenheim, Dietmar Hopp. În semn de protest, jucătorii au pasat mingea până la expirarea timpului regulamentar. Bayern Munchen s-a impus cu scorul de 6-0 în faţa celor de la Hoffenheim, dar partida nu a fost lipsită de incidente.
În minutul 76 al partidei, suporterii lui Bayern au afişsat un mesaj jignitor la adresa preşedintelui celor de la Hoffenheim, Dietmar Hopp. Jucătorii celor de la Bayern Munchen s-au îndreptat spre tribune şi au încercat să îi convingă pe suporteri să dea jos bannerul. La discuţiile cu fanii bavarezi a luat parte şi antrenorul Hans Flick. După ce au discutat câteva minute în şir, arbitrul a hotărât să întrerupă partida şi să trimită jucătorii la vestiare. Partida a fost întreruptă în minutul 76. Când au revenit de la vestiare, în semn de protest, jucătorii de pe teren au hotărât să paseze mingea până la fluierul de final al partidei.

Cine este Dietmar Hopp, cel mai hulit patron din Bundesliga?

Echipa patronată de Dietmar Hopp, Hoffenheim, este unul dintre cluburile pe care fanii fotbalului din Germania îl găsesc foarte antipatic, asta pentru că multimiliardarul Hopp este acuzat de faptul că a investit foarte mult într-un club foarte mic, stricând ordinea firească din prima ligă a Germaniei. Important de știut este că Hopp primește o mulțime de înjurături din partea fanilor germani ai fotbalului din cauza faptului că tatăl lui a fost membru al partidului nazist în anii 30.
În vârstă de 79 de ani, Hopp a preluat-o pe Hoffenheim în anul 2000, pe când evolua în liga a cincea germane, însă multimiliardarul german a dus clubul în Bundesliga după doar opt sezoane. Și mai interesant este faptul că Hoffenheim s-a aflat în fruntea clasamentului în pauza de iarnă în primul sezon petrecut în prima ligă din Germania.
Dietmar Hopp will auch in Zukunft im Stadion sein
Dietmar Hopp se află în Top 100 al celor mai bogați oameni din lume, clasându-se pe poziția a 96-a, cu o avere estimată la 14,7 miliarde de dolari. El este un antreprenor de software și a pus bazele, în 1972, firmei SAP SE împreună cu alți angajați de la IBM. De altfel, strada pe care se află sediul companiei a fost denumităDietmar-Hopp-Allee.

Investițiile lui Hopp, răsplătite

Chiar dacă a investit enorm într-o echipă mică, ce se credea a fi fără potențial de creștere, Hoffenheim i-a răsplătit lui Hopp dorința de performanță. Rezultatele de vârf ale echipei au apărut în sezoanele 2016-2017 și 2017-2018, atunci când Hoffenheim a încheiat Bundesliga pe locurile 4, respectiv 3 și a evoluat în Champions League.
În primul sezon european a fost eliminată după două înfrângeri de Liverpool în play-off, iar în sezonul următor s-a ales cu trei rezultate de egalitate și trei înfrângeri în grupe. Hopp s-a declarat ulterior nemulțumit de condițiile arenei de acasă, așa că a cheltuit mai mult de 100 de milioane de euro pentru a ridica un nou stadion cu 30.000 de locuri. „Rhein-Neckar Arena” a fost inaugurat la începutul anului 2009.
În prezent, Hoffenheim ocupă locul 8 în Bundesliga, cu 34 de puncte după 24 de meciuri disputate.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo