Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xabi Alonso, criticat de o legendă a lui Arsenal, după decizia luată! "Această oportunitate s-ar putea să nu mai apară"

Dani Morar

Publicat 30/03/2024 la 13:16 GMT+2

Xabi Alonso a anunțat vineri că va continua la Bayer Leverkusen încă un sezon, refuzând astfel ofertele venite de la Bayern Munchen și Liverpool. Decizia antrenorului a fost criticată de o legendă a lui Arsenal, care spune că este posibil ca această oportunitate să nu mai apară.

Xabi Alonso face au Bayern Munich avec ses joueurs, le 10 février 2024.

Credit imagine: Getty Images

Xabi Alonso a decis vineri că va rămâne pe banca lui Bayer Leverkusen pentru încă un sezon. Spaniolul și-a explicat decizia în cadrul unei conferințe de presă, fiind conștient că încă este tânăr și poate profita de oferte de la echipe mari și în viitor.
Paul Merson, legendă a celor de la Arsenal, nu este deloc de acord cu hotărârea tehnicianului, pe care l-a criticat aspru. Fostul jucător, în vârstă de 56 de ani, este de părere că Alonso ar fi trebuit să dea curs uneia dintre ofertele de la Liverpool sau Bayern Munchen și să încheie glorios sezonul de invincibilitate al lui Leverkusen.
"Trebuie să profiți când soarele strălucește pe strada ta, mai ales, când ești antrenor și vorbim despre două dintre cele mai importante locuri de muncă din fotbalul mondial.
Această oportunitate s-ar putea să nu mai apară. Nu văd Bayer Leverkusen câștigând campionatul din nou anul viitor. Cred că Bayern va continua acolo unde a fost în ultimii 10 ani.
Pot înțelege că probabil este mulțumit de ceea ce face, a făcut foarte bine și a primit multe laude și pe bună dreptate, dar asta se întâmplă o singură dată.
Sunt șocat. Sper doar să nu regrete. Bayern și Liverpool sunt două dintre cele mai importante echipe din lumea fotbalului", a declarat Paul Merson, pentru Sky Sports.

Xabi Alonso a explicat de ce a ales să rămână la Leverkusen

Tehnicianul de 42 de ani are un contract valabil până în 2026, dar de la finalul sezonului viitor, acesta va avea și o clauză de reziliere care se va activa la intrarea în ultimul an de înțelegere cu "aspirinele".
Până la o eventuală plecare la finalul sezonului viitor, Alonso a dat declarații la conferința de presă de astăzi, prin care a explicat alegerea făcută: "Au fost extrem de multe speculații în privința viitorului meu. Am avut o ședință foarte bună alături de conducere și am decis să rămân la Bayer Leverkusen. Simt că acesta este locul perfect ca să mă dezvolt ca antrenor. Acesta este locul potrivit pentru mine… încă nu mi-am terminat treaba aici", a declarat Alonso, citat de Daily Mail.
Aflat la prima sa experiență ca antrenor principal la o echipă de seniori, Xabi Alonso știe că munca pe care a depus-o în ultimele două sezoane la Leverkusen nu trebuie să se încheie abrupt, dorind să ducă mai departe acest "proces" și în stagiunea viitoare:
"Sunt un antrenor tânăr, dar în acest moment simt că acesta este locul potrivit pentru mine și trebuie să mulțumesc managementului și clubului, care a fost alături de mine. Mă simt cu adevărat respectat de către fiecare departament.
Fanii au fost aproape de echipă în acest sezon, dar și stagiunea precedentă, când au fost destule momente grele. Avem toate motivele să credem și să visăm că putem avea un sezon măreț, suntem foarte aproape de asta.
Jucătorii îmi dau multe motive să continui să cred în această echipă. Vreau să-i ajut, să ajut echipa, pe tinerii jucători. Sunt parte a unui proces și mă bucur de acest lucru. În concluzie, am luat această decizie importantă și sunt convins că este cea corectă. Sunt bucuros, încă sunt tânăr, așa că vom afla cu timpul, dar în acest moment așa simt", a încheiat spaniolul.
Leverkusen intră pe ultima turnantă a sezonului din Bundesliga. Cu 8 etape rămase, elevii lui Alonso sunt la 10 puncte de Bayern în fruntea clasamentului, iar mâine aceștia pot să-și continue seria de invincibilitate, în meciul cu Hoffenheim, de pe teren propriu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo