Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Miroslav Klose are mari probleme: "Diagnosticul medicilor a fost șocant pentru mine"

Cristian Mihală

Publicat 28/05/2021 la 10:40 GMT+3

Miroslav Klose, fostul mare atacant german și secundul lui Hansi Flick la Bayern, a avut probleme de sănătate în ultimele săptămâni. Acesta a fost diagnosticat cu tromboză venoasă profundă

Bei Klose wurden zwei Thrombosen im Bein festgestellt

Credit imagine: SID

Ajuns în 2020 în stafful lui Hansi Flick, la Bayern, fostul vârf a arătat imediat că are calități impresionante, tehnicianul lui Bayern vorbind mereu la superlativ despre el. Odată cu instalarea lui Nagelsmann în locul lui Flick, care va merge la naționala Germaniei, Klose va pleca și el din Bavaria. Nu îl va urma pe mentorul său, ci va încerca să își construiască o carieră ca antrenor principal.
Doar că pentru moment orice astfel de plan e în stand by, după ce medicii l-au diagnosticat cu tromboză venoasă profundă. Aceasta este o boală periculoasă, deoarece din cheagul format se pot rupe bucăți, numite emboli, care circula în sânge și pot ajunge până în plămâni (embolie pulmonară), punând în pericol viața pacientului.
"A început în urmă cu aproximativ trei săptămâni, când am simțit brusc dureri severe la picior, pe care nu le-am putut explica. Am mers la medicii noștri pentru examinare, pentru că durerea din picior devenea din ce în ce mai puternică. La început am crezut că este un nerv ciupit sau ceva similar. Diagnosticul a fost șocant pentru mine. Am două cheaguri de sânge la un picior", a spus Klose în Kicker.

Cariera lui Klose, în stand by?

În vârstă de 42 de ani, Klose ar fi trebuit, din câte se pare, să o preia pe Fortuna Dusseldorf, dar în acest moment mutarea nu mai e la fel de sigură. Neexistând posibilitatea unei intervenții chirurgicale (aceasta se efectuează foarte rar, în cazuri grave), fostul atacant se bazează doar pe anticoagulante și evitarea efortului.
"Medicii au spus foarte clar că nu e o situație cu care nu mă pot juca. Pentru prima dată, mi-a fost prescrisă odihnă completă. Nu pot alerga, nu pot înota, dar mai ales nu pot juca fotbal. Aproape că am înnebunit pe terenul de antrenament. E crud. Trebuie mereu să mă asigur că nu sunt în apropierea vreunei mingi, pentru a nu o lovi. Nu pot să lucrez astfel ca antrenor", a mai explicat Klose.
Campion mondial cu Germania în 2014, Klose este golgheterul all-time al naționalei, cu 71 de reușite. El deține și recordul celor mai multe goluri reușite la Campionatul Mondial, punctând de 16 ori la cele 4 turnee finale la care a fost prezent (2002, 2006, 2010 și 2014).
Retras din fotbal în 2016, după 5 ani petrecuți la Lazio, Klose a fost mai întâi secund la națională, pentru ca apoi să antreneze echipa sub 17 ani a lui Bayern. Acum, în ultimul sezon, i-a fost alături pe bancă, din postura de secund, unuia dintre cei mai mari antrenori ai lumii, Hansi Flick.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo