Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arteta, pronostic dur după eliminarea din Champions League! "E nevoie de 6-7 ani pentru a ajunge acolo"

Bianca Dumitru

Actualizat 18/04/2024 la 10:08 GMT+3

Arsenal a fost eliminată aseară în sferturile de finală ale Champions League, după ce a fost învinsă în deplasare, cu 1-0, de Bayern Munchen. După meci, antrenorul londonezilor, Mikel Arteta, s-a arătat afectat de rezultat, dar a dat asigurări că jucătorii săi își vor reveni la timp pentru a continua să lupte pentru titlu.

Arsenal Manager Mikel Arteta on the pitch before the Press Conference at Allianz Arena on April 17, 2024 in Munich, Germany

Credit imagine: Getty Images

Arsenal a fost învinsă aseară, în deplasare, de Bayern Munchen, cu scorul de 1-0, în meciul retur din sferturile de finală ale Champions League. Singurul gol al partidei de pe Allianz Arena a fost reușit, în minutul 63, de Joshua Kimmich.
"Tunarii" au fost eliminați, astfel, din cursa pentru cel mai râvnit trofeu european, scor general 3-2. Londonezii au două înfrângeri consecutive în toate competițiile, iar Mikel Arteta s-a arătat extrem de afectat după duelul cu Bayern.
Antrenorul lui Arsenal a dezvăluit că jucătorii săi sunt devastați de eliminarea din Champions League și a spus că nu știe cum să-i ajute să-și revină. Arteta a făcut și un pronostic dur, anunțând că ar mai putea trece mulți ani până când Arsenal va ajunge să câștige trofeul.
"Jucătorii sunt devastați în vestiar. Nu găsesc cuvintele potrivite pentru a-i ridica, mi-aș dori să pot. Trebuie să trecem peste asta.
Am încercat împotriva unei echipe care avea multă experiență, șansele au fost foarte mici. Am făcut o greșeală apărându-ne în careu și am primit un gol. Clubul nu a mai fost în Champions League de șapte ani, iar în primul an înapoi oamenii se așteptau să jucăm în semifinală și finală.
Cu toții ne-am dorit asta atât de tare, dar puteți vedea că sunt multe alte cluburi care au nevoie de șase sau șapte ani pentru a ajunge în această etapă. Am fost foarte aproape, asta e realitatea", a declarat Mikel Arteta.
Citește și:

Arteta cere sprijinul fanilor în ultima parte a sezonului

Pentru Arsenal urmează în weekend duelul cu Wolves, un meci foarte important în lupta pentru titlu în care sunt angrenați "tunarii", ocupanții locului 2 în clasamentul din Premier League.
Antrenorul le-a cerut suporterilor să rămână alături de echipă și să-i sprijine pe jucători în această perioadă, în care au nevoie de sprijinul fanilor pentru a-și reveni după eșecurile cu Aston Villa și Bayern.
"Nu va dispărea cu siguranță durerea în seara asta, dar vă pot garanta că până mâine ne vom concentra pe deplin asupra duelului cu Wolves și toată lumea se va ridica.
Mai avem de jucat pentru ceva foarte frumos. Am spus și înainte că este timpul să fim alături de acești jucători. Este ușor să fii în spatele lor și să-i lăuzi și să spui lucruri frumoase atunci când câștigă 10 meciuri la rând și fac un egal. Ăsta este momentul în care trebuie să fim în spatele lor, alături de ei", a conchis Arteta, citat de Daily Mail.
Duelul dintre Wolves și Arsenal, contând pentru a 34-a etapă din Premier League, este programat sâmbătă seară, de la ora 21:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo