În ultimele zile, presa din toată Europa a scris despre posibilitatea ca Barcelona să îl transfere pe Lewandowski în vară. Polonezului îi expiră contractul cu Bayern în vara lui 2023 și ar dori să își găsească un angajament pe termen lung încă de acum, iar proiectul lui Xavi arată tentant.
Mulți s-au îndoit de modul în care Bayern tratează acest caz, însă sport.es a explicat astăzi pasivitatea germanilor. Gigantul bavarez a venit cu o ofertă de prelungire, dar aceasta nu e pe placul lui Lewa, care, deșia are deja 33 ani, cred că va mai putea evolua la cel mai înalt nivel până în 2026. Ca atare, polonezul le-a cerut șefilor campioanei din Bundesliga o înțelegere valabilă pe încă 3 ani, la care nemții sunt pentru moment reticenți.
"Bayern i-a prezentat o ofertă de reînnoire tentantă", notează sursa citată, care explică apoi de ce Haaland este un factor decisiv în această ecuație.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
IERI LA 16:12
CITEȘTE ȘI:
KOKE, RĂSPUNS PENTRU GUARDIOLA, DUPĂ MEMORABILA DECLARAȚIE DESPRE PREISTORIE ȘI ATLETICO MADRID

În ce mod Haaland poate influența transferul lui Lewandowski

În acest moment, agentul lui Lewa, Pini Zahavi, are o singură ofertă pe masă de la un alt club decât Bayern: Barcelona. Pentru catalani, însă, prioritar rămâne Haaland, dar știe că va fi extrem de greu să îl aducă, în contextul în care norvegianul e atât de curtat.
Dacă în cele din urmă Haaland va semna cu trupa de pe Camp Nou, interesul catalanilor pentru polonez nu va mai fi de actualitate. Ca atare, Bayern ar fi lipsită de concurență, deși e foarte probabil ca și alte echipe importante să își manifeste interesul pentru Lewandowski.
Totuși, oficialii germani au suficient timp la dispoziție și vor să ia o decizie în deplină cunoștință de cauză. Șefii bavarezilor nu cred că Lewa va da același randament excepțional și peste 2-3 ani, astfel că nu vor, pentru moment, să îl semneze până în 2026.
În paralel, se caută un posibil înlocuitor pentru golgheterul la zi al UCL (15 reușite), pentru că problema de fond rămâne. Chiar dacă Lewandowski prelungește, e nevoie de sânge proaspăt, judecând după vârsta polonezului. Bayern tatonează inclusiv pista Haaland, văzut de mulți extrem de similar cu Lewa (venit și el tot de la Dortmund, dar liber de contract). Cert e că Bayern are factorul timp de partea sa, în contextul în care polonezul mai are contract cu echipa lui Nagelsmann până în vara viitoare.
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
26/05/2022 LA 14:15
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
26/05/2022 LA 06:45