Într-un fotbal tot mai dominat de mercantilism, în care Bale nu e dispus să renunțe la vreun euro din contractul de 17 milioane avut cu Realul, deși nu are vreo șansă să evolueze sub comanda lui Zidane, există și oameni care au alte priorități.
Vedad Ibisevic a rămas liber de contract, după ce i-a expirat înțelegerea cu Hertha Berlin, formație pentru care a evoluat în perioada 2015-2020.
În ciuda vârstei, evoluțiile sale din Germania au rămas constant bune, astfel că Schalke l-a ofertat imediat. Oficialii din Gelsenkirchen i-au spus, însă, din capul locului că nu vor putea să îi ofere un salariu pe măsura CV-ului lui, clubul fiind într-o situație teribil de grea din punct de vedere financiar, după pandemia de coronavirus.
Bundesliga
Lovitură de teatru în cazul lui Hiannick Kamba, declarat mort în 2016 și găsit în viață în 2019
17/11/2021 LA 16:59

Ibisevic, un model pentru toți

Răspunsul lui Ibisevic? Le-a transmis celor din conducerea clubului că va juca gratis.
Germanii nu se așteptau evident la așa ceva și i-au făcut, potrivit Kicker, un contract de 100.000 de euro/an, pentru a nu avea probleme cu Fiscul. Ibisevic a vrut să devină un exemplu până la capăt, într-un sport dominat tot mai mult de sume neverosimile. Decizia lui a fost una care îi face și mai multă cinste: a hotărât să doneze tot salariul "simbolic" primit de la Schalke pentru cauze umanitare.
"Schalke se află într-o situație financiară dificilă, dar nu mă deranjează, având în vedere că nu am venit să câștig bani, ci să joc în Bundesliga. Am decis să nu primesc salariul de bază, iar tot ce încasez îi voi dona unor organizații caritabile și voi juca doar pentru bonusuri", a declarat Ibisevic.
Ibisevic este unul dintre cei mai mari jucători din istoria Bosniei.
Și-a început aventura în Europa la PSG, apoi, după un împrumut la Dijon, a venit în fotbalul german, pe care nu l-a mai părăsit de 14 ani. A evoluat la Alemania Aachen, Hoffenheim, Stuttgart și Hertha. Cel mai bun randament l-a avut Stuttgart, pentru care a marcat 33 de goluri în 86 de partide, însă peste tot evoluțiile sale au fost apreciate. Nici nu ar avea cum să fie altfel, în condițiile în care vorbim de un fotbalist care a marcat în nu mai puțin de 7 sezoane cel puțin 10 goluri pentru formațiile la care a jucat.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Romanian Liga I
Mourinho și Terim, "război" pentru transferul unui român! Suma pusă la bătaie e impresionantă
04/11/2021 LA 09:41
Campionatul European UEFA
Primul 11 al fotbaliștilor de la EURO 2020 care au jucat alături de jucători români
11/06/2021 LA 12:14