Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland a refuzat-o pe Manchester United, pentru a semna cu Dortmund! Un oficial al nemților a dezvăluit totul

Nicu Savin

Publicat 28/10/2021 la 13:57 GMT+3

Erling Haaland a ajuns în ianuarie 2020 la Borussia Dortmund și între timp a devenit unul dintre cei mai buni atacanți din lume. În momentul în care norvegianul a semnat cu gruparea de pe Signal Iduna Park, acesta nu s-a gândit la bani, directorul executiv al galben-negrilor dezvăluind că atacantul a refuzat o ofertă mult mai bună de la Manchester United.

Erling Haaland von Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland a avut o ascensiune fantastică în ultimul an și jumătate. Cumpărat de Borussia Dortmund de la RB Salzburg pentru 20 de milioane de €, atacantul a explodat, marcând 70 de goluri în cele 69 de apariții în tricoul galben-negru.
Încă de pe când juca la campioana Austriei, Haaland era văzut un fotbalist de mare viitor, astfel că a avut oferte de la mai multe cluburi, dar în cele din urmă a ales să meargă la Borussia Dortmund, club recunoscut pentru creditul pe care îl acordă tinerilor.
Hans-Joachim Watzke, directorul executiv al formației din Bundesliga, a declarat că Haaland a refuzat anul trecut o ofertă financiară mult mai mare de la Manchester United, înainte de a semna cu Dortmund. Cel care l-a influențat pe atacant în luarea acestei decizii a fost agentul Mino Raiola, care a văzut la clubul german un mediu mult mai propice pentru dezvoltarea fotbalistului.
"Oferta din partea celor de la Manchester United era mai bună, însă Mino Raiola a realizat că lui Erling îi va fi mai bine alături de noi", a declarat Watzke pentru presa germană, citat de Daily Mail.
Interesul lui Manchester United pentru Haaland a fost cât se poate de real, mai ales că antrenorul "diavolilor" era și atunci Ole Gunnar Solskjaer, cel care îl cunoaște foarte bine pe atacant din perioada în care l-a antrenat la Molde, cei doi având de altfel o relație extrem de apropiată.
Presa engleză chiar a insinuat în ultima vreme că unul dintre motivele pentru care Solskjaer este păstrat în funcție la United este relația foarte bună pe care o are cu Haaland, ceea ce ar putea facilita un transfer al atacantului pe Old Trafford în vara viitoare.
Citește și:

Haaland nu va mai juca până în ianuarie

Săptămâna trecută a fost una de uitat pentru Borussia Dortmund. După ce a avut parte de un adevărat duș rece pe Johan Cruyff Arena, acolo unde a pierdut cu 4-0 partida din UEFA Champions League contra celor de la Ajax Amsterdam, echipa antrenată de Marco Rose a primit o nouă lovitură: Erling Haaland s-a accidentat din nou.
S-a speculat că e vorba de o problemă la coapsă care îl va ține departe de gazon aproximativ două săptămâni, dar Bild susține acum altceva: jurnaliștii germani scriu că starul norvegian va mai reveni pe teren abia în 2022. Același scenariu a fost prezentat și de Jan Aage Fjortoft, un fost jucător norvegian bun prieten cu tatăl lui Erling, Alfie.
"Meciul împotriva lui Ajax e posibil să fi fost ultimul pentru Haaland în acest an", a spus nordicul.
Accidentarea de peste două luni a lui Erling este cea mai gravă din cariera sa de până acum și probabil o va priva pe Dortmund de orice șansă la titlu. Vârful va pierde derbyul cu Bayern și e greu de crezut că trupa lui Rose poate rămâne în "coasta" bavarezilor fără omul ei numărul 1. În prezent, cele două mari rivale din Bundesliga sunt despărțite de doar un punct.
9 goluri și 4 pase decisive are Haaland în acest sezon de Bundesliga, doar Lewandowski având cifre mai bune decât el. De când a sosit la Dortmund, nordicul a marcat 73 de goluri și a ajutat echipa cu 19 pase decisive.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo