Robert Lewandowski vrea cu orice preț să plece de la Bayern Munchen, ruptura dintre el și clubul la care a scris istorie în ultimii 8 ani fiind totală. Polonezul a dat de înțeles că nu negociază cu alte cluburi în afară de FC Barcelona, dar lucrurile s-ar putea schimba în următoarele zile.
Problemele financiare ale catalanilor îngreunează realizarea transferului. Bayern a refuzat deja o ofertă de 32 de milioane de € pentru polonez, dorind în jur de 45-50 de milioane. Barcelona amână să ofere o sumă mai mare, asta și pentru că așteaptă să scape de anumiți jucători cu salarii mari, pentru ca înțelegerea cu atacantul să poată fi înregistrată la Liga Spaniolă, dacă se va perfecta.
În aceste condiții, clubul de pe Camp Nou l-ar putea pierde pe Lewandowski, deoarece PSG a intrat pe fir și este gata să facă orice pentru a-l deturna. Conform L'Equipe, Luis Campos, noul consilier sportiv al lui PSG, are ca prioritate zero aducerea polonezului pe Parc de Princes. Sursa citată notează însă că mutarea nu va fi simplă, deoarece relațiile dintre Bayern și PSG nu sunt cele mai bune, iar dorința jucătorului este aceea ce a juca la Barcelona.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
01/07/2022 LA 09:39

Lewandowski ar putea fi deturnat de PSG din drumul către Barcelona

Totuși, atacantul de 33 de ani s-ar putea răzgândi în caz că Barcelona nu se va mișca repede. Presa iberică a scris că Pini Zahavi, agentul lui Lewa, l-a sunat pe Joan Laporta și i-a cerut explicații pentru amânarea negocierilor cu Bayern, semn că în tabăra jucătorului există o anumită îngrijorare că gruparea catalană nu are resursele necesare să respecte înțelegerea de principiu la care s-a ajuns de ceva timp.
PSG a avut pierderi financiare de peste 200 de milioane de € în sezonul trecut, dar, chiar și așa, are suficiente lichidități pentru un transfer al lui Lewandowski. Conform ultimelor informații din presa internațională, parizienii vor avea la dispoziție numai 80 de milioane de € pentru transferuri în această vară, suficient pentru achiziția polonezului. În privința salariului acestuia nu ar fi probleme, deoarece regulile fair-play-ului financiar au fost relaxate și PSG nu ar depăși limita impusă de UEFA.
Este clar că intenția celor de la PSG le aparține exlcusiv conducătorilor, deoarce viitorul băncii tehnice este incert. Cel mai probabil, Mauricio Pochettino va fi demis. Qatarezii speră la Zidane, dar acesta refuză în continuare să accepte oferta. Astfel, Christophe Galtier pare a avea cele mai mari șanse să preia campioana Franței în perioada următoare.
Indiferent de cine va fi antrenor, un transfer al lui Lewandowski la PSG va fi o veste excelentă, dar și o problemă serioasă. Managerul va trebui să găsească o soluție de a-l folosi pe polonez în același timp cu Mbappe, Neymar și Messi, fiind evident că s-ar crea o situație de tensiune în echipă dacă unul dintre sud-americani își va pierde statutul de titular.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
30/06/2022 LA 13:43
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
30/06/2022 LA 12:17