Lucas Hernandez a fost ieri integralist în victoria categorică a lui Bayern Munchen pe terenul lui Leverkusen, scor 5-1, dar astăzi a zburat la Madrid pentru a se prezenta în fața magistraților. Francezul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru niște fapte comise în urmă cu 4 ani și trebuia să se prezinte de bunăvoie în fața justiției până mâine, 19 octombrie.
Avocații lui Hernandez au făcut recurs la decizia judecătorilor, dar acesta nu a fost încă judecat, iar timpul este dușamanul cel mai mare al internaționalului francez. Dacă instanța nu va lua o decizie în termen de 10 zile sau dacă recursul va fi respins, fundașul va intra în închisoare pe data de 29 octombrie.
"Lucas Hernandez s-a prezentat astăzi la 11:30, în mod voluntar, la Curtea Penală nr. 32 din Madrid, cu o zi înainte de termenul limită la care a fost citat, ca urmare a unei condamnări la închisoare dicattă în urma unor infracțiuni comise în 2017. El are o perioadă de zece zile pentru a intra în închisoare voluntar, cu excepția cazului în care recursul său este acceptat la timp și îi permite să evite încarcerarea", a fost comunicatul tribunalului respectiv, conform Marca.
Bundesliga
Dortmund - Bayern 2-3 | Jude Bellingham riscă o suspendare drastică după ce l-a acuzat pe arbitru
ACUM O ZI
Citește și:

Lucas Hernandez, pasibil de închisoare cu executare

Lucas Hernandez a ajuns în această situație din cauza unor evenimente petrecute în 2017. Fundașul juca pe atunci la Atletico Madrid și a fost implicat într-un scandal public alături de soția sa, cei doi având o altercație serioasă în mijlocul unei străzi din Madrid.
Instanța din capitala Spaniei i-a condamnat pe cei doi la 31 de zile de muncă în folosul comunității pentru scandalul provocat, dar le-a impus și un ordin de restricție unuia față de celălalt pe o perioadă de 6 luni.
Cei doi s-au împăcat ulterior și au încălcat ordinul de restricție, plecând în luna de miere la scurt timp după nefericitul episod. La întoarcerea din vacanță, Hernandez a fost reținut de poliție și pus la dispoziția Curții de violență împotriva femeilor din Madrid, care ulterior l-a eliberat.
A urmat un proces, procurorii cerând 6 luni de închisoare pentru fotbalist, dar nu pentru cearta în plină stradă cu soția sa, ci pentru ignorarea ordinului de restricție emis după acel incident. Avocații francezului au cerut schimbarea pedepsei cu serviciul în folosul comunității, dar recursul a fost respins, deoarece Hernandez nu efectuase nici cele 31 de zile de muncă în folosul comunității pe care le primise inițial.
Acum, singura șansă ca Hernandez să evite închisoare se leagă de un nor recurs înaintat de avocații săi. Totuși, timpul e scurt, iar magistrații nu sunt obligați să judece speța înainte de data de 28 octombrie, data la care fotbalistul ar urma să fie încarcerat.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă!
Bundesliga
Borussia Dortmund - Bayern | Istoria Der Klassiker și cum a influențat fotbalul german
04/12/2021 LA 04:51
Bundesliga
Dortmund - Bayern | Marcel Răducanu a făcut avancronica derby-ului din Bundesliga
03/12/2021 LA 12:32