Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

După 8 ani, Kroos a spus adevărul despre scandalul cu Guardiola. Dezvăluirile neamțului

Cristian Mihală

Publicat 07/10/2022 la 10:40 GMT+3

Toni Kroos, mijlocaș al lui Real Madrid din 2014, a explicat pe blogul său conflictul avut cu Pep Guardiola în urmă cu 8 ani, când ambii "apărau" culorile lui Bayern Munchen.

Pep Guardiola und Toni Kroos

Credit imagine: Getty Images

Această controversă a apărut după ce Guardiola a decis să-l înlocuiască pe Kross în a doua repriză a unui meci împotriva lui Stuttgart, iar jucătorul și-a arătat nemulțumirea aruncând mănușile pe teren.
Acest gest l-a enervat pe Pep, care a decis să-l lase pe Kross pe bancă pentru două jocuri consecutive. Mijlocașul german a fost apoi rugat de Matthias Sammer, directorul sportiv al lui Bayern Munchen, să discute cu antrenorul pentru a rezolva problema.
"Am avut o conversație bună și am reușit să rezolvăm problema în cinci minute. Nu am fost de acord cu înlocuirea, punct. Probabil că pentru Guardiola a fost important că am căutat să vorbesc cu el. A apreciat asta și ne-am împăcat", a explicat Kross.

Kroos nu a plecat la Real Madrid din cauza lui Guardiola

Toni Kroos și Pep Guardiola au lucrat la Bayern Munchen în sezonul 2013-2014, iar la finalul acelei campanii Kross nu și-a prelungit înțelegerea (intrase în ultimul an de contract) și a ajuns să semneze pentru Real Madrid, care a plătit 25 de milioane pentru transferul său. S-a zvonit că relația cu Pep ar fi dus la această despărțire, dar lucrurile au stat total altfel: Kroos spune că, dacă ar fi rămas în continuare în Bavaria ar fi făcut-o tocmai pentru că tehnicianul catalan conducea clubul.
"Mi-a plăcut să joc pentru Guardiola și mi-aș fi putut reînnoi contractul cu Bayern, desigur. Dar nu cred că este o idee bună să semnez un contract doar pentru manager. El a vrut să prelungesc, dar care era rostul să semnez un contract pe cinci ani, dacă el urma să plece mai devreme? A plecat de la Bayern doi ani mai târziu și încă suntem în contact și ne înțelegem bine. Nu-l voi uita niciodată pentru că am învățat multe de la el", a mai spus fotbalistul german.
Transferul pe Bernabeu a fost cum nu se poate mai inspirat pentru Kroos, care a făcut parte din tripleta fantastică a Realului de la mijlocul terenului, alături de Modric și Casemiro. Neamțul a câștigat 4 Ligi ale Campionilor cu cel mai titrat club din istorie (2015–16, 2016–17, 2017–18, 2021–22), după ce, în sezonul 2012-2013 cucerise "urecheata" în tricoul lui Bayern.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo