Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayer Leverkusen - Bayern Munchen 3-0 | Harry Kane, demolat de presa germană

Ion Alexandru

Actualizat 11/02/2024 la 09:02 GMT+2

Bayer Leverkusen a dat de pământ cu cea mai bună echipă a Germaniei din ultimii 10 ani și a luat un vans de 5 puncte în fruntea clasamentului din Bundesliga. Presa germană a găsit vinovatul acestei înfrângeri categorice a lui Bayern, Harry Kane. Golgheterul englez din Bundesliga a atins mingea de doar 18 ori și a fost anihilat perfect de către defensiva gândită de Xabi Alonso.

Harry Kane (FC Bayern München)

Credit imagine: Getty Images

Bayer Leverkusen își continuă sezonul de vis și victoria cu 3-0 în fața lui Bayern îi oferă lui Xabi Alonso un avans dce 5 puncte în fruntea Germaniei. Bavarezii au fost învinși clar de un adversar care a arătat de ce este pe primul loc în Bundesliga. Echipa lui Tuchel nu a știu să gestioneze meciul jucat în deplasare și a fost lovită pentru prima dată de un fotbalist pe care l-a împrumutat la Leverkusen. Stanisic s-a răzbunat pe Tuchel care nu a avut încredere în el. Fundașul golgheter Grimaldo a dublat avantajul gazdelor imediat după pauză, iar asaltul final al lui Bayern a fost potolit intelegent de băieții lui Xabi Alonso. Chiar la ultima fază, Frimpong a reușit golul care a consființit cea mai clară victorie în fața lui Bayern Munchen din ultimii 20 de ani. În 2004, Leverkusen câștigat cu 4-1 în fața bavarezilor, iar eroul era bulgarul Berbatov, cu o dublă. Atunci era doar debutul sezonului, iar acum Bayer are o șansă reală de a întrerupe seria de 11 titluri consecutive a lui Bayern Munchen.

Harry Kane, vinovatul principal

Xabi Alonso a reușit să limiteze șansele de a ajunge la poarta lui Hradecky pentru oamenii de gol ai lui Bayern. Deși echipa lui Tuchel a avut o posesie superioară, 68%, ea nu a pus în pericol poarta gazdelor. De altfel, raportul șuturilor la poartă, 8-1 pentru Leverkusen, arată clar cât de bine a fost gândit jocul de către Xabi Alonso, antrenorul despre care se spune că va fi succesorul lui Klopp la Liverpool.
Tabloidul german Bild a dat vina pe Harry Kane, cel care a atins mingea de doar 18 ori și a avut doar un șut la Leverkusen.
"Kane a fost adus pentru astfel de meciuri și a fost catastrofal. Este cel mai slab meci al lui Kane în Bundesliga. Este foarte posibil să câștige titlul de golgheter al Germaniei, dar a venit la Bayern pentru a cuceri și alte trofee"
Citește și:

Clasamentul golgheterilor Bundesliga

  • Kane (Bayern) 24 goluri
  • Guirassy (Stuttgart) 17 goluri
  • Openda (Leipzig) 15 goluri
  • Undav (Stuttgart) 13 goluri
  • Demirovic (Augsburg) 12 goluri
Imediat după înfrângerea de la Leverkusen, Kane a oferit explicații la Sky Germania pentru evoluția dezamăgitoare a lui Bayern: "Nu am știut ce să facem cu mingea. Am vrut să punem presiune pe ei, dar nu au cedat. Multe mingi pierdute în zone neutre și asta le-a dat un impuls. Nu am avut inspirație la ultima pasă și nu am gestionat cum trebuie duelurile unu la unu. Este un rezultat dureros, acum au 5 puncte avans, dar mai sunt multe meciuri de jucat".
Clasament Bundesliga
  • 1. Bayer Leverkusen 55 puncte (21 meciuri)
  • 2. Bayern Munchen 50 puncte (21 meciuri)
  • 3. VfB Stuttgart 40 puncte (20 meciuri)
  • 4. Burussia Dortmund 40 puncte (21 meciuri)
  • 5. RB Leipzig 37 puncte (21 meciuri)
Pentru Bayern Munchen, urmează meciul tur cu Lazio din Champions League, iar în următoarele etape din Bundesliga are mare nevoie de victorii: Bochum (deplasare), Leipzig (acasă) și Freiburg (deplasare).
Singura echipa neînvinsă în acest sezon din Top 5 campionate, Bayer Leverkusen are adversari accesibili în următoarele 3 etape: Heidenheim (deplasare), Mainz (acasă) și Koln (deplasare).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo