În cazul în care "tricolorii" vor trece de nordici, vor juca în finala barajului cu câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, pe 31 martie, tot în deplasare.
Misiunea României se anunță destul de complicată din perspectiva calificării la turneul final găzduit în premieră și de țara noastră. Jucătorii "tricolori", rămași temporar fără selecționer, vor avea de luptat contra unor adversari superiori din punct de vedere fizic, împotriva unei clime foarte reci și, cel mai important, în fața unor suporteri minunați, care au făcut înconjurul după Campionatul European din 2016.
https://i.eurosport.com/2019/11/22/2721897.jpg
Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
17/09/2021 LA 10:46
Ascensiunea naționalei Islandei în fotbalul mare a început în urmă cu trei ani, la Campionatul European din Franța, unde nordicii au reprezentat revelația turneului. Islanda a obținut prima sa calificare din istorie la un turneu final după ce a încheiat grupa preliminară pe locul secund, în fața Turciei și Olandei.
În Franța, islandezii au avansat în fazele eliminatorii după ce, în grupe, au învins Austria și au remizat cu Portugalia și Elveția. "Optimile" împotriva Angliei au reprezentat apogeul aventurii nordicilor la EURO 2016. Conduși încă din minutul 4 după penalty-ul transformat de Rooney, formația pregătită de Hamren a întors scorul în numai 12 minute și a reușit cea mai mare peformanță din istorie: calificarea în "sferturi".
Cu doar 330.000 de locuitori, Islanda scrisese deja istorie prin simpla calificare, fiind cea mai mică țară care a participat vreodată la un campionat european. 27.000 de islandezi, adică 8% din populație, au făcut deplasarea în Franța să-și vadă echipa națională jucând la primul lor turneu final.
Chiar dacă islandezii au părăsit competiția în sferturile de finală, învinși de viitoarea finalistă Franța, strigătul de luptă al miilor de suporteri nordici a făcut înconjurul lumii și a generat o adevărată modă în peluzele din Europa. Ritmul tobelor, aplauzele și vocile islandezilor care răsunau în tot stadionul au rămas printre cele mai frumoase momente de la Campionatul European, iar aceeași atmosferă senzațională îi va aștepta și pe jucătorii noștri în martie, pe stadionul Laugardalsvöllur din Reykjavik.
https://i.eurosport.com/2016/07/04/1889006.jpg
Câștigătoarea dintre Islanda și România va juca în finala barajului pe 31 martie, cu naționala care se impune în meciul dintre Bulgaria și Ungaria.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14