Jucătorii echipei naționale a Angliei au avut parte de momente stânjenitoare la meciul jucat, în deplasare, în fața selecționatei Bulgariei din preliminariile pentru Campionatul European din 2020. Fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling au fost ținta unor suporteri bulgari. Aceștia au scos sunete de maimuță la adresa fotbaliștilor englezi şi au folosit o serie de scandări rasiste.
Deși meciul a fost întrerupt de două ori, scandările nu s-au oprit, iar arbitrul a lăsat partida să continue. Anglia s-a răzbunat pe tabela de marcaj, iar Jordan Henderson a explicat că pofta de gol a naţionalei pe care o reprezintă a venit şi ca un răspuns la atitudinea reprobabilă a huliganilor bulgari.
Evident că nu am fost fericit cu situaţia creată, nu e normal ca astfel de lucruri să se întâmple în 2019, sunt extrem de dezamăgit. Dar ceea ce s-a întâmplat ne-a unit şi ne-a motivat. Am discutat inclusiv la pauză despre ce s-a întâmplat, am luat în calcul să ieşim de pe teren dacă scandările continuă. Dar am vorbit şi am luat decizia să continuăm, pentru că voiam victoria. Am ieşit în a doua repriză montaţi să îi facem pe rasişti să sufere, prin prestaţia noastră din teren, şi cred că am reuşit | Jordan Henderson, în The Guardian
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Islanda - România | Tot ce trebuie să știi despre duelul de la Rejkjavik din playofful pentru Euro
07/10/2020 LA 10:35
Anglia și Bulgaria fac parte din grupa A de calificare pentru Campionatul European din 2020.
https://i.eurosport.com/2019/10/16/2697196.png

Clasament grupa A:

  • 1. Anglia - 15 puncte
  • 2. Cehia - 12 p.
  • 3. Kosovo - 11 p.
  • 4. Muntenegru - 3 p.
  • 5. Bulgaria - 3 p.
Acum, căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson, se pregăteşte de marele derby cu Manchester United, transmis în direct duminică de Eurosport 1, de la ora 18:30. Confruntarea va fi prefaţată în emisiunea Premier League Show.

Premier League este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.

Calificările pentru Campionatul European UEFA
Cote pariuri Islanda - România: Nordicii pornesc cu prima șansă
06/10/2020 LA 12:28
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București
25/04/2020 LA 08:20