Înaintea meciului de la București dintre România și Spania, Robert Moreno spunea că nu va avea vreo problemă în viitor să lucreze din nou ca secund al lui Luis Enrique, după ce acesta a renunțat la banca ibericilor din cauza problemelor de sănătate ale fiicei sale.
"Este o situație specială și trebuie să respectăm asta, dar dacă Luis Enrique decide ca să se întoarcă într-o zi, atunci eu sunt încântat să fac un pas în spate și să lucrez din nou cu el. Luis este prietenul meu și asta contează mai mult decât orice alt proiect. Pe mine mă bucura situața de dinainte. Sunt trei conferințe de presă pe care mi le-aș fi dorit să nu le am niciodată: cea de dinaintea meciului cu Malta, cea în care am fost prezentat oficial și cea de azi", explica Moreno.
Cei doi nu doar că se înțelegeau perfect din punct de vedere al împărțirii sarcinilor, dar erau și doi foarte buni prieteni. Luis Enrique l-a avut secund pe Moreno la Roma, Celta și Barcelona și a acceptat să vină la cârma Spaniei doar după ce a primit garanții că va putea să își aducă stafful său.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Islanda - România | Tot ce trebuie să știi despre duelul de la Rejkjavik din playofful pentru Euro
07/10/2020 LA 10:35

Ruptură Moreno - Luis Enrique

Președintele Federației, Luis Rubiales, a tatonat în ultimele săptămâni varianta Luis Enrique și într-un final l-a convins pe acesta să revină la cârma Spaniei.
Șeful Federației era convins că Moreno va fi din nou secundul lui Luis Enrique, având în vedere declarațiile anterioare. Doar că, potrivit Deportes Cuatro, a fost pus într-o situație neașteptată. Concret, Luis Enrique ar fi condiționat revenirea sa de demiterea lui Moreno.
Cum s-a ajuns ca doi foști buni prieteni să ajungă într-o astfel de situație la mai puțin de 9 luni de la momentul în care colaborau perfect? Jurnaliștii sursei citate notează că Moreno nu i-a dat niciun semn lui Luis Enrique în timpul în care se lupta pentru viața fiicei sale. Tehnicianul a trecut prin cea mai grea perioadă și se aștepta ca un prieten atât de bun să îi fie aproape.
Ca atare, când s-a pus problema revenirii la naționala Spaniei, Luis Enrique a acceptat, cu mențiunea că nu îl mai vrea alături pe Moreno, care l-ar fi dezamăgit crunt cu atitudinea sa indiferentă.
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Cote pariuri Islanda - România: Nordicii pornesc cu prima șansă
06/10/2020 LA 12:28
Calificările pentru Campionatul European UEFA
Suedezii nu renunță! Cer UEFA să modifice regulile după ce spun că au fost agresați la București
25/04/2020 LA 08:20