Aproape 30.000 de copii au făcut o atmosferă superbă pe cea mai mare arenă din România, lucru care fără doar și poate i-a nemulțumit pe nordici.
Dagsavisen, unul dintre cele mai importante ziare de la Oslo, a avut un titlu nefericit pentru a sintetiza decizia UEFA de a permite accesul copiilor, măsură pe care scandinavii au aflat-o abia cu două zile înainte de meci.
"Sunete tribale asurzitoarte din partea copiilor, la București", titrează Dagsavisen, jurnaliștii norvegieni vorbind apoi despre nedreptatea făcută de UEFA. "Chiar înainte ca echipele să iasă la încălzire, nivelul sonor din tribune era ca la o fază fierbinte la un derby. Lars Lagerback a uitat de ideea unei comunicări ușoare cu jucătorii săi în meciul. A spus și el că este un avantaj pentru ei, care ar fi trebuit să joace cu tribunele goale. România a fost sancționată de UEFA să joace un meci cu stadionul gol, dar a profitat de un punct de regulament, conform căruia copiii pot avea acces. Norvegia a aflat abia duminica aceasta că meciul se va disputa cu spectatori", mai scriu norvegienii.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18
https://i.eurosport.com/2019/10/16/2696929.png

UEFA și-ar fi cerut scuze Norvegiei, înainte de meci

Norvegienilor nu le-a picat bine această situație, iar selecționerul Lars Lagerback a precizat în cadrul conferinței de presă dinaintea partidei că este pregătit să scoată echipa de pe teren în cazul în care și suporterii mici vor acționa precum cei mari.
"Sper că fanii voștri tineri se vor comporta frumos și nu precum predecesorii lor, pentru că altfel vom fi nevoiți să luăm măsuri atât noi cât și celelalte țări. Aș fi foarte dezamăgit dacă se va întâmpla ce s-a întâmplat și în trecut.
Sunt lucruri îngrijorătoare și nu știu cum ar trebui să reacționăm. Nu știam că UEFA are aceste reguli. Nu înțeleg această regulă, dar trebuie să o respect", a spus Lagerback, într-o conferință de presă.
Federația din Norvegia a cerut celor de la UEFA să li se răspundă la câteva întrebari în ceea ce privește decizia luată față de suporterii români. UEFA și-ar fi cerut scuze pentru cum a gestionat situația cu România.
"UEFA și-a cerut scuze de la noi atât verbal, cât și scris", a anunțat Svein Graff, managerul pe partea de comunicare a nordicilor.
Egalul de la București este sinonim cu ratarea calificării pentru Norvegia, care în acest moment, cu două etape rămase de disputat, mai păstrează doar șanse teoretice pentru ocuparea unuia din primele două locuri din grupă.
https://i.eurosport.com/2019/10/15/2696791.png
Fotbal
Edi Iordănescu, în pole-position să preia naționala României: "Au fost mai multe contacte!"
13/01/2022 LA 19:34
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28