Minutul 81 al întâlnirii România - Suedia. Arbitrul italian Daniele Orsato oprește meciul un minut pe motiv de scandări cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Alexander Isak, iar de la instalaţia de amplificare se aude un avertisment către suporterii români prin care sunt atenţionaţi că există riscul întreruperii definitive a partidei în cazul în care asemenea incidente se repetă. Născut la Stockholm din părinți din Eritrea, Isak a dezvăluit discuția cu arbitrul italian.
"Doar l-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ceva. După două minute, a întrerupt meciul şi a spus că a auzit ceva. M-a întrebat: <vrei să opresc meciul?> I-am spus: <nu, nu trebuie să faci asta>. Cuvintele rasiste sunt lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Este incredibil de trist", a spus la final Isak.

România nu învață nimic din greșelile trecutului

Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
România e recidivistă la acest capitol, în ultimii ani existând o serie de incidente de acest gen. Cum forul continental are toleranță zero pentru astfel de atitudini, se poate ajunge inclusiv la pierderea dreptului României de a mai organiza Euro 2020. E adevărat, măsura pare una exagerată, însă suedezii susțin că există și această variantă. Caz în care Stockholm ar urma să găzduiască meciurile atribuite, după cum președintele Federației Suedeze de Fotbal a confirmat.
"Friends Arena este întotdeauna pregătită. Noi suntem gata. Nu îndrăznesc să sper că vom primi câteva jocuri acasă la Euro 2020, dar suntem pregătiți, dacă ni se oferă șansa", a spus Karl-Erik Nilsson în Expressen.
Președintele Federației Suedeze a vorbit despre lipsa de responsabilitate a unor fani români, care vin la stadion doar pentru a-și vărsa frustrările, nefiind niciun moment conștienți de răul pe care îl provoacă pentru fotbalul din țara noastră.
"Desigur că problema are două fețe. Se doresc măsuri dure când există recidivă, dar lucrurile trebuie privite și în perspectivă. În ultimi ani, se dorește ca tot mai multe țări să aibă șansa să se dezvolte și e normal. Pentru România e important să organizeze Euro din acest punct de vedere. Este tragic pentru ei că unii fani acționează astfel. Se distrug lucruri care îi pot ajuta", a mai spus Nilsson.
De notat că UEFA este extrem de dezamăgită și de faptul că lucrările la arenele din București care urmau să servească drept terenuri de antrenament pentru Euro nu vor fi gata la timp, însă excluderea României din rândul țărilor gazdă la turneul final pare, totuși, improbabilă.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24