Naționala Olandei a obținut calificarea la primul turneu final după 6 ani, "portocala mecanică" ratând prezența la Euro 2016 și Mondialul din 2018. Egalul din Irlanda de Nord, scor 0-0, a asigurat matematic prezența Olandei la Euro 2020.
Federația olandeză a anunțat duminică după-amiază că Virgil Van Dijk a părăsit cantonamentul naționalei, fără a oferi detalii despre situația fundașului de 28 de ani. Singurul lucru menționat în comunicatul oficial este că "motive personale" au dus la această decizie.

Jucătorii de la Liverpool au ratat naționalele

Cupa Mondială FIFA
Van Basten și van Dijk, duel de la distanță. Fostul atacant l-a criticat pe căpitanul Olandei
IERI LA 14:22
Van Dijk este ultimul jucător de la Liverpool care nu joacă pentru națională în această pauză internațională după Joe Gomez, Andy Robertson, Jordan Henderson, Mohamed Salah și Caoimhin Kelleher, absenți de la una sau mai multe partide din cauza unor probleme medicale.
Rămâne de văzut dacă plecarea lui Van Dijk din cantonamentul naționalei a fost cauzată de o problemă care să-l țină departe de gazon și la partida cu Crystal Palace din weekend-ul viitor. Până acum în acest sezon de Premier League, Van Dijk a bifat toate minutele.
Premier League
"Știm asta despre el!" Van Dijk a dezvăluit cum îl va opri pe Haaland în meciul Liverpool – Man City
14/10/2022 LA 15:16
Liga Campionilor UEFA
van Dijk sare în apărarea lui Trent Alexander-Arnold după golul de aseară. "Îi cunoaștem calitățile"
05/10/2022 LA 11:20