Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai bun transfer de iarnă din Premier League datează din 2006! Cum arată top 10

Bianca Dumitru

Publicat 07/01/2024 la 12:56 GMT+2

Perioada de transferuri din această iarnă este în plină desfășurare, cluburile din toată lumea încercând să se întărească pentru a doua parte a sezonului 2023/24. Jurnaliștii din Anglia au analizat mutările făcute de echipele din Premier League la început de an și au realizat un top al celor mai bune 10 transferuri de iarnă.

Nemanja Vidic, Patrice Evra (Manchester United)

Credit imagine: Getty Images

De la 1 ianuarie a început perioada de mercato din această iarnă, fereastră în care mai mulți fotbaliști ar putea să se despartă de actualele lor echipe pentru a începe noi aventuri în alte campionate.
În așteptarea realizării unor transferuri interesante, jurnaliștii din Anglia au realizat topul celor mai bune mutări făcute la început de an de echipele din Premier League.
Astfel, potrivit celor de la Mirror, Liverpool și Manchester United sunt echipele care au făcut cele mai multe mutări tari în mercato-ul de la jumătatea sezonului, cele două rivale din Anglia având câte 3 reprezentante în această ierarhie.
Concret, transferul de iarnă care este considerat cel mai bun este cel al lui Nemanja Vidic, în 2006, de la Spartak Moscova la Manchester United. Fundașul era relativ necunoscut când a ajuns în Anglia, unde a reușit, în tricoul "diavolilor roșii", să cucerească 5 titluri, 3 Cupe ale Ligii, un trofeu Champions League și o Cupă Mondială a Cluburilor.
Pe locul 2 în topul celor mai bune transferuri de iarnă din Premier League se află sosirea lui Virgil Van Dijk, în 2018, de la Southampton la Liverpool, acesta remarcându-se în echipa lui Jurgen Klopp drept unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume.
Podiumul este completat de transferul lui Bruno Fernandes la Manchester United, de la Sporting Lisabona, în 2020. Lusitanul a contribuit enorm la rezultatele echipei sale încă din primul său an în Anglia și și-a ajutat echipa să obțină clasări mai bune în campionat.
Citește și:

Top 10 cele mai bune transferuri făcute iarna în Premier League

1. Nemanja Vidic - de la Spartak Moscova la Manchester United, în 2006
2. Virgil van Dijk - de la Southampton la Liverpool, în 2018
3. Bruno Fernandes - de la Sporting Lisabona la Manchester United, în 2020
4. Luis Suarez - de la Ajax la Liverpool, în 2011
5. Philippe Coutinho - de la Inter la Liverpool, în 2013
6. Patrice Evra - de la Monaco la Manchester United, în 2006
7. Branislav Ivanovic - de la Lokomotiv Moscova la Chelsea, în 2008
8. Nemanja Matic - de la Benfica la Chelsea, în 2014
9. Seamus Coleman - de la Sligo Rovers la Everton, în 2009
10. Jesse Lingard - de la Manchester United la West Ham, în 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo