Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, supărat pe un lucru, după Andorra - România: "Să nu mai facem asta în viitor"

Maria Olteanu

Publicat 26/03/2023 la 00:14 GMT+2

România a debutat cu dreptul în preliminariile Euro, 2-0 în deplasarea din Andorra. Edi Iordănescu, selecționerul tricolorilor, a trasat primele concluzii la finalul confruntării, punctând atât aspectele pozitive, cât și cele negative, după primele 90 de minute de joc.

Edi Iordănescu

Credit imagine: facebook

Echipa națională de fotbal a României a debutat cu dreptul în preliminariile Campionatului European din 2024.
Tricolorii lui Edi Iordănescu s-au impus cu 2-0 în deplasarea din Andorra, grație golurilor reușite de Dennis Man și Denis Alibec.
Jucătorii noștri au deschis scorul în minutul 30 al confruntării, însă reușita lui Alibec a fost anulată pentru o poziție neregulamentară semnalată la pasatorul decisiv, Darius Olaru.
Cinci minute mai târziu românii au reușit să miște tabela, prin Dennis Man, care a finalizat cu capul, pentru 1-0.
În debutul reprizei secunde, băieții lui Iordănescu au marcat rapid, prin Denis Alibec, care a mărit ecartul formației noastre.
Chiar dacă a rămas în superioritate numerică cu jumătate de oră înainte de ultimul fluier, România nu a mai fructificat acest avantaj și nu a mai punctat până la final, partida terminându-se doar 2-0 în favoarea echipei noastre, care pune primele 3 puncte în clasament.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?
CITEȘTE ȘI:

Edi Iordănescu îndeamă la sacrificiu pentru calificarea la Euro 2024

"Ne-am atins obiectivul, am venit pentru trei puncte și le-am luat. Eram obligați să producem acest rezultat, acum trebuie să ne întoarcem acasă și să ne recuperăm, pentru că peste 3 zile ne așteaptă alt meci important. Orice început de campanie - mai ales după atâtea calificări ratate - înseamnă multă presiune. Am avut puțin trac în acest meci, dar din fericire am deschis scorul din prima repriză.
Ce nu vreau să se mai întâmple în viitor e să ridicăm piciorul de pe pedala de accelerație. Am avut un om în plus și trebuia să mai marcăm. Ne-am văzut 11 vs 10, cu 2-0 pe tabelă și ne-am relaxat. Trebuia să continuăm să jucăm, să continuăm să tocăm adversarul. Dar și adversarul a fost incomod, cu un joc la limita regulamentului", a spus selecționerul la Antena 1.
"Mă bucur pentru amândoi, dar îmi pare rău că nu am mai marcat din celelalte situații pe care le-am avut. Le-am spus și în vestiar, la final, că trebuie să scoatem maximum din fiecare fază. Iar azi nu am scos maximum", a mai spus Edi Iordănescu.
"Man a avut zgârieturi, dar pentru o calificare trebuie să învățăm să ne sacrificăm. Am pus piciorul, nu ne-am ferit, trebuie să învățăm să și luptăm", a concluzionat selecționerul.

ANDORRA - ROMÂNIA 0-2 | ECHIPELE DE START

  • România: 12. Radu – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 23. Sorescu – 18. R. Marin, 11. Olaru, 10. Stanciu-cpt. – 21. Moruțan, 7. Alibec, 20. Man. Rezerve: 1. Niță, 16. Moldovan – 4. Manea, 5. Nedelcearu, 6. Băluță, 8. Cicâldău, 9. Munteanu, 13. Opruț, 14. M. Marin, 17. Dobre, 19. Tănase, 22. Oct. Popescu. Selecționer: Edward Iordănescu
  • Andorra: Alvarez – C.Rubio, Llovera, Alvedra, San Nicolas – A. Martinez, Rebes, Vales, Cervos – M. Viera, Rosas. Rezerve: Gomes, Pires, De Pablos, Vieira, Pujol, R. Fernandez, I. Fernandez, Vales, Guillen, M.Garcia, Bernat, Rubio. Selecționer: Koldo Alvarez

REZULTATE ETAPA 1 PRELIMINARII EURO 2024, GRUPA I

  • Belarus - Elveția 0-5
  • Israel - Kosovo 1-1
  • Andorra - România 0-2
Clasament Grupa I:
  • 1. Elveția - 3 puncte
  • 2. România - 3 puncte
  • 3. Kosovo - 1 punct
  • 4. Israel - 1 punct
  • 5. Andorra - 0 puncte
  • 6. Belarus - 0 puncte
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo