Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Trei nume noi în naționala Angliei! Ce fotbaliști pot să debuteze pentru "Three Lions"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/11/2023 la 14:36 GMT+2

Selecționerul echipei naționale a Angliei, Gareth Southgate, a fost nevoit să schimbe trei jucători din lotul anunțat inițial, săptămâna trecută. Aceste schimbări au fost făcute din cauza unor accidentări suferite de oameni convocați, iar toți jucătorii aduși de urgență se află la prima lor convocare.

NOTTINGHAM, ENGLAND - OCTOBER 12: Cole Palmer of England speaks with Rico Lewis during the UEFA U21 EURO Qualifier match between England and Serbia at City Ground on October 12, 2023 in Nottingham, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Echipa națională a Angliei are în componența sa 3 debutanți pentru ultimele două meciuri din preliminariile EURO 2024. Gareth Southgate a fost nevoit să aducă de urgență trei jucători din cauza unor accidentări de ultim moment ale oamenilor deja convocați în lotul anunțat inițial.
Accidentarea lui James Maddison a fost anunțată în decursul zilei de vineri. Acesta va sta în afara terenului mai mult decât s-ar fi așteptat medicii lui Tottenham la o primă vedere. În locul său a fost convocat Cole Palmer, unul dintre cei mai în formă jucători ai lui Chelsea, marcator în ultimele două meciuri, contra lui Tottenham, respectiv Manchester City, fosta sa echipă.
Mijlocașul ofensiv de 21 de ani a devenit un titular al echipei londoneze în urma transferului total neașteptat de la campioana Angliei, realizat pentru suma de 47 de milioane de euro. Crescut de City de la vârsta de 8 ani, Palmer a arătat în meciul de duminică seară că echipa antrenată de Guardiola a pierdut un real talent, care devine ușor-ușor o certitudine.

Palmer, Konsa și Lewis, convocați în premieră

Fostul coleg al lui Palmer de la Manchester City, Rico Lewis, va avea și el șansa de a debuta pentru Anglia. Fundașul lateral al "cetățenilor" este cu 3 ani mai tânăr decât Palmer, dar maturitatea arătată în echipa antrenată de Pep Guardiola l-a convins pe Southgate să-i ofere un loc în echipă.
Lewis a devenit un jucător de primă echipă la City în sezonul trecut, evoluând în 23 de partide. Acesta este un jucător foarte versatil, care poate să îndeplinească rolul de fundaș dreapta, dar și cel de mijlocaș defensiv. Lewis a ocupat locul lăsat liber de Callum Wilson, accidentat.
Citește și:
Jucătorul lui Aston Villa, Ezri Konsa, a fost adus pentru a-l înlocui pe Lewis Dunk, care s-a accidentat în meciul de Europa League disputat de Brighton, contra lui Ajax. Konsa a fost aproape de o convocare în mai multe rânduri, dar calitatea de care dispune Anglia în acea poziție nu i-a permis acestuia să fie adus la echipa națională. Ajuns la 26 de ani, Konsa este titular în defensiva lui Unai Emery. Aston Villa trece printr-o perioadă excelentă, fiind la doar 3 puncte de liderul Manchester City.
Jude Bellingham a rămas în lotul Angliei, chiar dacă se confruntă cu o accidentare la umăr, care l-a ținut departe de teren în ultimul meci al Realului, contra Valenciei, câștigat cu 5-1.
Anglia va disputa două meciuri în finalul campaniei de calificări pentru EURO 2024, împotriva Maltei și Macedoniei de Nord. Englezii și-au asigurat calificarea după victoria în fața Italiei, de luna trecută, scor 3-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo