Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arena pe care se va juca finala Campionatului Mondial din 2022, aproape finalizată! Cum arată stadionul

Bianca Dumitru

Actualizat 22/10/2021 la 14:24 GMT+3

Campionatul Mondial din 2022 va avea loc în Qatar, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie. Lucrările la arena pe care va avea loc finala competiției, Lusail Stadium, sunt aproape de finalizare.

Lusail National Stadium, Lusail, a host venue for the Qatar 2022 FIFA World Cup

Credit imagine: Getty Images

Au mai rămas 13 luni până la debutul ediției din 2022 a Campionatului Mondial de fotbal, care va avea loc în Qatar. Competiția va avea loc anul viitor, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie, pe 8 stadioane noi, construite speciale pentru acest turneu.
În prezent, se lucrează intens la finalizarea lucrărilor la stadionul pe care va avea loc finala Cupei Mondiale. Arena, care este situată la 20 de kilometri de Doha, este realizată în proporție de 98,5%.
Lusail National Stadium, Lusail, a host venue for the Qatar 2022 FIFA World Cup
Potrivit șefului de proiect responsabil cu construcția Stadionului Lusail, "lucrările publice, șantierul, structura de oțel și acoperișul sunt terminate", iar ceea ce mai este de făcut reprezintă testarea și omologarea funcționării arenei.
Stadionul va avea o capacitate cuprinsă între 85.000 și 86.000 de spectatori.
Lusail National Stadium, Lusail, a host venue for the Qatar 2022 FIFA World Cup

Rădoi a anunțat lista preliminară a stranierilor convocați pentru meciurile din noiembrie

În noiembrie sunt programate ultimele meciuri din grupele preliminare ale Campionatului Mondiale din 2022. România va înfrunta Islanda și Liechtenstein, pe 11 și 14 noiembrie, iar astăzi selecționerul Mirel Rădoi a trimis 21 de convocări preliminare către fotbaliștii care evoluează la cluburi din afara României. Pe lista finală de jucători se vor regăsi o parte dintre aceștia, alături de fotbaliști din competițiile interne.
Lista stranierilor care ar putea fi convocați în noiembrie:
PORTAR: Florin Niță (Sparta Praga-Cehia, 11/0)
FUNDAȘI: Vlad Chiricheș (Sassuolo-Italia, 68/0), Cristian Ganea (Aris Salonic-Grecia, 8/0), Vasile Mogoș (Crotone-Italia, 4/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone-Italia, 19/2), Andrei Rațiu (Huesca-Spania, 4/0), Adrian Rus (Fehérvár-Ungaria, 9/0), Alexandru Pașcanu (Ponferradina-Spania, 0/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K.-Turcia, 27/1)
MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray-Turcia, 18/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray-Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers-Scoția, 22/2), Dennis Man (Parma-Italia, 12/2), Valentin Mihăilă (Parma-Italia, 5/1), Răzvan Marin (Cagliari-Italia, 35/2), Marius Marin (Pisa-Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K.-Turcia, 49/6), Alexandru Mitriță (PAOK-Grecia, 16/3), Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf-Germania, 5/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga-Cehia, 52/11)
ATACANT: George Pușcaș (Reading-Anglia, 24/8)

Când are loc tragerea la sorți pentru barajul de calificare

România are șanse mari să ajungă în play-off-ul pentru Cupa Mondială – zona Europa. Federația Română de Fotbal a anunțat că tragerea la sorți pentru play-off-ul european de calificare la Campionatul Mondial din Qatar 2022 va avea loc pe 26 noiembrie, de la ora 18:00, la Zurich. Naționala condusă de Mirel Rădoi are șanse mari să prindă acest play-off, dar drumul spre turneul final va fi oricum complicat.
În play-off vor participa 12 echipe: cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare și primele două cel mai bine clasate în Liga Națiunilor și care nu vor termina pe primele două locuri în preliminarii. Naționalele vor fi împărțite în trei grupe cu câte patru echipe. Meciurile din fiecare grupă se vor disputa în sistem de semifinale și finală.
Cele trei echipe triumfătoare se vor alătura celor zece câștigătoare din grupele preliminare pentru a reprezenta Europa la cea de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo