Italia a suferit o adevărată dramă în urmă cu câteva zile, când echipa lui Mancini a fost învinsă acasă cu 1-0 de Macedonia de Nord și a ratat astfel șansa de a se califica la Campionatul Mondial din Qatar. Este al doilea turneu final mondial consecutiv la care "Squadra Azzura" nu va participa, după ce nici la cel din Rusia nu s-a calificat, pierzând tot la baraj, contra Suediei.
Dezamăgirea este imensă în "Cizmă", iar explicațiile practic sunt imposibil de oferit, mai ales că vorbim despre echipa care câștigase EURO 2020 de o manieră impresionantă. Italienii nu au încercat să-și găsească alibiuri pentru eșecul cu Macedonia de Nord, dar Leonardo Bonucii e de părere că sistemul de calificare din Europa nu este tocmai potrivit.
"E un sistem absurd. Sunt echipe naționale calificate din alte confederații, care au pierdut patru-cinci meciuri. Între timp, noi suntem excluși pentru că am primit un gol în minutul 92 în primul meci pe care îl pierdem. Este cu adevărat o nebunie această nouă formulă.Totuși, aceasta nu este o scuză. Ar fi trebuit cu siguranță să ne descurcăm mai bine.", a spus Bonucci, citat de
Serie A
Ibrahimovic, impresionat de un fundaș din Serie A! "E un monstru! Te ucide, pur și simplu"
15/02/2022 LA 18:45
Citește și:

Argumentul lui Bonucci este unul solid

Italia nu a pierdut niciun meci în grupa preliminară, dar a terminat pe locul doi, în spatele Elveției, având mai multe remize (4, față de 3 ale elvețienilor). Cuvintele lui Bonucci au acoperire dacă ne uităm la parcursul unor echipe care sunt deja calificate la Mondial.
Spre exemplu, Uruguay e sigură de prezența în Qatar, deși a pierdut 6 meciuri în preliminarii, e drept dintr-un număr mai mare de meciuri (17 până acum). De asemenea, Peru are șansa să ajungă la Mondial dacă va termina pe locul 5 în grupa unică din America de Sud, iar apoi va trece de barajul cu o reprezentantă a Oceaniei. Peruvienii au 8 eșecuri în aceste preliminarii.
Mexic și SUA s-au calificat de asemenea la Mondial, având câte două meciuri pierdute, iar Costa Rica va merge cel mai probabil la barajul contra Australiei (două înfângeri în grupe) sau Emiratelor Arabe Unite (4 înfrângeri în grupe) având 3 eșecuri. Japonia s-a calificat și ea în Qatar, câștigând grupa din care a făcut parte deși a pierdut două meciuri.
Una dintre Suedia și Polonia va fi de asemenea la Mondial chiar dacă au pierdut câte 3, respectiv două meciuri în preliminarii. Africa este singurul continent care nu trimite la turneul final nicio echipă care a pierdut mai mult de un meci în calificări. În aceeași situație ar putea fi și Oceania, dacă reprezentanta sa (cel mai probabil Noua Zeelandă) va câștiga barajul contra locului 5 din America de Sud.
Fotbal
2021 în Sport | Povestea naționalei Italiei. De la agonia ultimului Mondial la extazul de la Euro
23/12/2021 LA 13:34
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Ronaldo trăiește pentru acel meci!" Cum comentează Cannavaro posibilul duel Italia - Portugalia
27/11/2021 LA 20:03