Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine sunt favoriții FRF pentru a-l înlocui pe Rădoi la cârma echipei naționale a României

Bianca Dumitru

Actualizat 12/10/2021 la 14:22 GMT+3

România s-a impus cu 1-0 în fața Armeniei într-a opta partidă din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, 'tricolorii' având șanse reale de a merge la barajul de calificare. Mirel Rădoi a anunțat, însă, după meci că va pleca de la echipă după duelul cu Liechtenstein din noiembrie. FRF și-a făcut deja o listă de posibili înlocuitori.

Mirel Rădoi, selecționer România

Credit imagine: Eurosport

România a obținut o victorie extrem de importantă împotriva Armeniei, scor 1-0, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. Astfel, șansele 'tricolorilor' de a termina pe locul 2 în grupă au crescut considerabil, dar Mirel Rădoi nu va fi pe bancă la baraj.
Cel puțin asta a spus selecționerul la conferința de presă de la finalul partidei cu Armenia. Deși nu a pomenit nimic la flash-interviul de după meci, Rădoi a creat stupoare la conferință, când a anunțat că nu va mai continua la echipa națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein din luna noiembrie.
Cine este antrenorul care ar trebui să preia echipa națională a României?
"E un ciclu care se termină și altcineva va trebui să o facă. Din luna noiembrie încolo, oricine poate să fie în fața voastră. Îmi vine greu să cred că, după partida cu Islanda, când voiați să plec, acum vă doriți să mai fiu pe aici. Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Eu nu voi mai fi, contractul meu se termină, eu îmi văd de treaba mea. Să aduceți pe cine vreți dumneavoastră!
Sper ca la finalul acestor meciuri, să avem două victorii și să ne despărțim frumos. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau decizia mea. Așa a fost înțelegerea. Nu-mi poate fi prelungit contractul fără voia mea", a declarat Rădoi.

Ce variante are FRF pentru echipa națională

Potrivit AS.ro, Federația Română de Fotbal a început deja să caute o variantă bună pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi. Printre antrenorii vizați de oficialii forului național se numără Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Adrian Mutu, acesta din urmă având însă șanse mici de a-i urma lui Rădoi pe banca tehnică a echipei naționale în condițiile în care FRF nu-și va dori să riște înaintea barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar.
Principala țintă a celor de la Federație ar fi Gică Hagi, care și-a exprimat în trecut dorința de a deveni selecționerul României. Ceea ce îl diferențiază pe antrenorul celor de la Farul de ceilalți candidați este faptul că majoritatea jucătorilor de la națională au fost formați de-a lungul timpului la academia sa de fotbal.
O altă variantă ar fi Cosmin Olăroiu, care este liber de contract și despre care Rădoi a spus în urmă cu câteva săptămâni că este cea mai bună soluție pe care FRF ar avea-o la dispoziție în condițiile în care este unul dintre cei mai buni antrenori români și ar veni la națională fără mari pretenții financiare.
Nu în ultimul rând, Federația Română de Fotbal s-ar putea orienta și către Victor Pițurcă. Tehnicianul este, de asemenea, fără angajament și pare dispus să se întoarcă la echipa națională, dorindu-și să-și îndeplinească visul de a califica România la un turneu mondial.
"Cel mai mare regret al meu este acela că nu am reușit să calific echipa naționala la un Campionat Mondial. Visul meu este să duc naționala la un Mondial. Dacă ar fi să mă mai întorc, asta mi-aș dori foarte mult. După ce am reușit trei calificări la Campionatul European, ăsta este visul meu. Să duc naționala la un Mondial. La echipa națională vii pentru fotbalul românesc, vii pentru echipa națională", a spus Pițurcă la începutul acestui an.
Conform sursei citate, FRF i-ar mai avea în atenție și pe Mircea Lucescu, Dan Petrescu, Edi Iordănescu și Răzvan Lucescu, aceștia fiind cu toții, însă, implicați în alte proiecte în acest moment.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo