România avea nevoie de o victorie contra Islandei pentru a rămâne la mâna ei în lupta pentru calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial. Succesul mult așteptat nu a venit, tricolorii remizând, scor 0-0, cu nordicii, iar criticile la adresa selecționerului au început deja.
Primul care a făcut-o în mod clar a fost Ciprian Marica, fostul internațional cerându-i demisia imediată lui Rădoi și criticând aspru jucătorii.
"Vorbeam de lucrurile negative care se întâmplă în jurul naționalei și principalul vinovat este selecționerul, care anunță că pleacă. Ar trebui să plece acum dacă tot pleacă. Ce mai stăm să anunțăm că mai așteptăm încă o partidă. Dacă tot vrem să arătăm că suntem bărbați, acum ar trebui să plece.
Cupa Mondială FIFA
Primele opinii ale lui Edi Iordănescu în Qatar. Ce spune despre Elveția, viitoarea rivală a României
01/12/2022 LA 10:45
Vedem acum ce poate să facă o declarație din asta aruncată așa, în neant, fără să o gândești un pic înainte. Din păcate, situația e tristă, eram la mâna noastră, am avut șansa în mână, am depins de noi.
E un dezastru. În această seară nu am văzut determinare, n-am văzut ambiție. Mi s-a părut un joc liniar, nu am văzut ruperi de ritm, n-am văzut jucători care să destabilizeze, am fost foarte previzibili.
O apărare 4-1-4-1 a islandezilor, se baricadau acolo în defensivă și pe atac pozițional nu aveam soluții. Singurele ocazii au venit după faze fixe, cornere", a punctat Ciprian Marica la Pro TV.
Citește și:

Mirel Rădoi nu mai speră la baraj

La finalul partidei de pe Ghencea, Mirel Rădoi s-a arătat foarte dezamăgit de jocul prestat de tricolori și a menționat că nu mai speră prea mult la calificarea la baraj, insinuând că echipa Islandei este una în reconstrucție și nu crede că Macedonia de Nord se va încurca împotriva nordicilor.
"Și eu și jucătorii ne dorim să terminăm pe locul doi. Din păcate nu mai suntem la mâna noastră și mi-e greu să cred că echipa Macedoniei va pierde contra Islandei pentru că în seara asta am văzut 6 jucătorii foarte tineri în primul 11, apoi alți doi intrați pe parcurs."
Singurul scenariu în care România mai poate prinde locul doi e ca tricolorii să câștige în Liechtenstein, iar Macedonia de Nord să nu bată acasă Islanda.
Fotbal
Mesajul emoționant al selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României
01/12/2022 LA 07:31
Fotbal
Mihai Stoichiță, deosebit de optimist în privința preliminariilor EURO 2024. "Ne calificăm!"
21/11/2022 LA 21:37