Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Florin Gardoș, înainte de Germania - România: "E cel mai important fotbalist al naționalei"

Bianca Dumitru

Publicat 07/10/2021 la 10:10 GMT+3

România va înfrunta Germania vineri, de la ora 21:45, într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Înaintea partidei, Florin Gardoș a vorbit despre echipa lui Mirel Rădoi, analizând jocul 'tricolorilor', dar și forma în care se află unii dintre fotbaliștii convocați la națională.

#ETalks cu Florin Gardoș, înainte de Germania - România

Credit imagine: Eurosport

România se află în Germania, acolo unde se va duela cu selecționata lui Hansi Flick, într-un meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, vineri, de la ora 21:45.
Florin Gardoș a prefațat duelul în exclusivitate pentru Eurosport, analizând stilul lui Mirel Rădoi și forma în care se află unii dintre jucătorii convocați pentru partidele din această lună. Fotbalistul în vârstă de 32 de ani a vorbit despre ghinioanele care l-au urmărit pe selecționerul României în ultima perioadă, punctând ce apreciază cel mai mult la stilul lui Rădoi.
"Cred că putem spera la un baraj. În ultimele două meciuri, naționala a arătat mai bine. Mirel e un antrenor ofensiv, am apreciat și când era la naționala de tineret că aborda curajos meciurile și ce îmi plăcea în mod deosebit era că, indiferent de adversar, echipa era mereu sus, niciodată nu i-am văzut să se apere în proprii 60 de metri și să aștepte.
Sigur că la naționala mare e diferit pentru că sunt alți jucători, alte echipe, e vorba de o altă valoare, dar per total îmi place cum arată echipa și îmi place stilul de joc.
Mirel a fost un selecționer destul de ghinionist până acum. Într-o campanie de calificare contează atât de mult punctele și toate detaliile încât un meci ca cel cu Armenia din tur poate să fie decisiv pentru o calificare sau ratarea ei", a declarat Gardoș.
Fundașul a comentat și forma în care se află Moruțan, convocat de Mirel Rădoi la echipa națională de seniori ca urmare a evoluțiilor bune pe care le-a avut în tricoul celor de la Galatasaray, comparându-i caracterul cu cel al lui Stanciu.
"Am făcut mereu o paralelă între foștii mei coechipieri de la Steaua, Iancu și Stanciu. Iancu trebuia ținut mereu sub presiune, dar Stanciu era genul de jucător care trebuia încurajat mereu și susținut. Poate să fie și Moruțan tipul ăsta de caracter, dacă îi dai foarte multă încredere, cum primește la Galatasaray, poate să dea randament foarte bun. Nu trebuie să fii specialist ca să vezi că a dat niște goluri extraordinare, deci e clar că are calitate și e bine că pare că apar jucători ofensivi buni.
Eu pe Stanciu îl văd drept cel mai important fotbalist din actuala generație a naționalei și mi-aș dori să văd evoluții bune sau foarte bune. La echipa națională poate că resimte o presiune mai mare, e clar că există o diferență și că joacă mai bine la echipa de club decât în tricoul României", a adăugat Florin Gardoș.

"Va trebui să jucăm curajos"

De asemenea, Gardoș a analizat duelul cu Germania, sfătuindu-i pe 'tricolori' să intre pe teren curajoși și concentrați, atenți mai ales în atac pentru a nu risipi ocaziile pe care le vor avea, așa cum s-a întâmplat în meciul tur, de la sfârșitul lunii martie.
"Vor fi dificil de abordat atât meciul cu Germania, cât și cel cu Armenia. Nu ne așteptăm să câștigăm la Hamburg, dar va trebui să jucăm curajos și să fim foarte exacți în apărare, să avem concentrare maximă în faza ofensivă pentru că nu ne permitem să ratăm nicio ocazie. Sunt o echipă extrem de periculoasă.
Meciul cu adevărat important din această lună este cel cu Armenia. Important e să fie toată lumea mobilizată pentru partida de luni, care va fi decisivă.
Cred că băieții sunt încrezători, e normal să existe și o stare de tensiune, o emoție, dar cred că trebuie să se bucure de moment și de meci pentru că e o partidă de la care lumea nu are așteptări uriașe. Cine știe, poate vor reuși să facă un rezultat bun", a conchis Florin Gardoș, în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
picture

#ETalks Florin Gardoș vorbește despre naționala României înaintea dublei cu Germania și Armenia

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE CU GERMANIA ȘI ARMENIA

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);
MIJLOCAȘI: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);
ATACANȚI: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).
Clasamentul din grupa României după 6 etape:
  • 1. Germania - 15 p.
  • 2. Armenia - 11 p.
  • 3. România - 10 p.
  • 4. Macedonia de Nord - 9 p.
  • 5. Islanda - 4 p.
  • 6. Liechtenstein - 1 p.
Programul României în luna octombrie:
  • Germania - România, 8 octombrie, ora 21:45
  • România - Armenia, 11 octombrie, ora 21:45
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo