Naționala României a suferit miercuri seară una dintre cele mai neașteptate înfrângeri din ultimii ani. "Tricolorii" au fost învinși în premieră de Armenia, scor 2-3, după un final nebun la Erevan, în runda a 3-a din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.
După o primă repriză fără goluri, Armenia a deschis scorul prin Spertsyan. Era minutul 56, iar formația lui Mirel Rădoi avea timp destul să întoarcă scorul. Și chiar asta s-a întâmplat. Cicâldău a reușit o dublă în minutele 62 și 72, din pasele lui Bancu, colegul său de la Universitatea Craiova.
Bucuria "tricolorilor" avea însă să se transforme în scurt timp în agonie. George Pușcaș a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 77, iar situația a început să se complice. Armenii au marcat de două ori în minutele 87 și 89, prin Haroyan și Barseghyan, din penalty, iar România a plecat de la Erevan fără puncte și cu un gust amar.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02
În mod surprinzător, Armenia este lider în grupa J, cu 9 puncte din tot atâtea posibile, peste Macedonia de Nord și marea favorită la calificare, Germania. De cealaltă parte, România se află abia pe locul 4, cu 3 puncte acumulate, din meciul cu Macedonia de Nord, scor 3-2.
https://i.eurosport.com/2021/03/31/3021139.jpg

Selecționerul Armeniei și-a motivat jucătorii cu imnul Sevillei, înaintea meciului cu România

Armenia se află poate în cel mai bun moment din istoria naționalei, iar acest lucru se datorează în mare parte selecționerului Joaquin Caparros. Ibericul a fost instalat la cârma naționalei pe 10 martie, iar în mai puțin de o lună a revitalizat în mod incredibil echipa.
Armenia a câștigat primele 3 meciuri din preliminarii, cu Liechtenstein (1-0), Islanda (2-0) și România (3-2) și visează la prima prezență la Campionatul Mondial.
După victoria răsunătoare în fața României, Joaquin Caparros a oferit un interviu în presa spaniolă în care a dezvăluit cum și-a motivat jucătorii înaintea partidei. Tehnicianul iberic a povestit că elevii săi i-au cerut să asculte în vestiar imnul Sevillei, chiar dacă nu înțelegeau foarte bine versurile:
"O să vă spun un secret. Eram în vestiar înaintea meciului, iar jucătorii mi-au cerut să pun imnul Sevillei. Ei nu prea știu versurile, dar băteau cu pumnii în masă pe ritm și simțeau muzica. A fost amuzant și foarte interesant", a povestit Joaquin Caparros, citat de Mundo Deportivo.
Joaquin Caparros a antrenat Sevilla în două perioade, timp de 186 de meciuri: între 2000 și 2005 și, mai recent, în 2018-2019. Tehnicianul de 65 de ani i-a promovat pe andaluzi în La Liga, în 2001, și a pus bazele viitoarei echipe care avea să devină o forță în Spania.
https://i.eurosport.com/2019/04/07/2560702.jpg
Imnul Sevillei, cântat de suporteri:
Clasamentul grupei J din preliminariile Campionatului Mondial:
  • 1. Armenia 9p
  • 2. Macedonia de Nord 6p
  • 3. Germania 6p
  • 4. România 3p
  • 5. Islanda 3p
  • 6. Liechtenstein 0p
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo nu se mulțumește doar cu calificarea la CM din Qatar: "Vrem mult mai mult"
31/03/2022 LA 08:06
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ibrahimovic a anunțat ce planuri are după ce Suedia a ratat calificarea la CM din Qatar
30/03/2022 LA 13:30