Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

L-a convins pe Rădoi. Decizia riscantă a selecționerului, înainte de Germania - România. Pe cine va miza

Cristian Mihală

Publicat 08/10/2021 la 10:48 GMT+3

Mirel Rădoi va miza pe Răzvan Marin din primul minut al partidei cu Germania. Mijlocașul lui Cagliari a fost rezerva lui Nedelcu în duelul cu Macedonia de Nord și s-a declarat extrem de deranjat de acest lucru.

Răzvan Marin și Ianis Hagi (România)

Credit imagine: Getty Images

România evoluează în această seară la Hamburg, în compania Germaniei, într-o partidă în care un punct ne-ar ajuta enorm în perspectiva ocupării locului secund în grupa de calificare la CM 2022. Deși e foarte greu să ne gândim că putem obține o remiză pe terenul Die Mannschaft, selecționerul a preferat să se gândească exclusiv la partida contra băieților lui Hansi Flick. La începutul săptămânii viitoare, tricolorii au meci decisiv, în Ghencea, cu Armenia, dar tehnicianul primei reprezentative nu va menaja pe nimeni cu gândul la duelul de la București.
Ca atare, România va avea pe teren "artileria grea" contra Germaniei, iar Rădoi a rezolvat și marea dilemă pe care o avea: Răzvan Marin va fi titular. Selecționerul avea o mare dilemă înainte de partida de la Hamburg: cine va fi mijlocașul central, de lângă interi. Nedelcu părea mai util pe faza defensivă, în condițiile în care acesta este un închizător clasic. Dar acest lucru ar fi însemnat ca Răzvan Marin și unul dintre Moruțan și Cicâldău, fotbaliști superiori din punct de vedere valoric și aflați într-o formă mai bună, să piardă primul "11".

Răzvan Marin va fi titular în Germania - România

Răzvan Marin nu a fost deloc încântat de perspectiva de a fi rezervă. A arătat-o la ultima acțiune a naționalei, când s-a declarat foarte nemulțumit că nu a evoluat contra Macedoniei de Nord. "Întrebați-l pe el de ce nu joc", a fost replica acidă a fotbalistului lui Cagliari cu trimitere la selecționer.
"Eu dacă am o problemă cu un jucător nu vin să o discut în faţa dumneavoastră, întâi o discut cu el şi după aceea o să răspund ceea ce avem de răspuns. Problema unui jucător sau a altuia. Știu că au fost anumite discuţii, că de ce Dragoş Nedelcu şi nu Răzvan Marin. Până la partida cu Islanda eram acuzat că de ce nu bat un mijlocaş defensiv şi îl bag pe Răzvan Marin acolo, acum când nu mai joacă Răzvan Marin acolo, sunt acuzat că de ce nu mai joacă Răzvan Marin şi că este nemulţumit", a spus Mirel Rădoi, după remiza cu Macedonia de Nord.
Pentru partida de diseară, Rădoi a renunțat, așadar, la varianta Nedelcu, deși asta înseamnă că naționala va fi ceva mai expusă pe faza defensivă. În ceea ce îi privește pe cei doi jucători de la Galatasaray, Moruțan și Cicâldău, primul va fi probabil sacrificat. Pentru că fostul jucător al Craiovei poate acoperi mai bine pe tranziția negativă și îl poate sprijini mai mult pe Răzvan Marin, care nu e un închizător clasic. Ca atare, sistemul 4-3-3 folosit în ultima perioadă se poate transforma pe anumite faze de joc în 4-2-3-1, cu Marin și Cicâldău în spatele trioului care îl sprijină pe Pușcaș sau Keșeru (Mihăilă, Stanciu, Maxim).
Echipa probabilă a României, contra Germaniei
  • Niță - Manea/Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu - N. Stanciu, R. Marin, Cicâldău - Maxim, G. Pușcaș/Keșeru, Mihăilă
LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE CU GERMANIA ȘI ARMENIA
PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);
MIJLOCAȘI: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);
ATACANȚI: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).
Clasamentul din grupa României după 6 etape:
1. Germania - 15 p.
2. Armenia - 11 p.
3. România - 10 p.
4. Macedonia de Nord - 9 p.
5. Islanda - 4 p.
6. Liechtenstein - 1 p.
Programul României în luna octombrie:
  • Germania - România, 8 octombrie, ora 21:45
  • România - Armenia, 11 octombrie, ora 21:45
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo