Naționala pregătită de Mirel Rădoi nu a luat gol în primele 7 reprize ale partidelor jucate în această toamnă, iar bijuteria lui Ianis Hagi de la Hamburg a fost mai apreciată la ei decât la noi. După 2-0 la Rejkjavjk, unde Macedonia de Nord și Armenia au făcut egal în această toamnă, 2-0 cu Lichtenstein și 0-0 la Skopje, România a condus la pauză în Germania. Ianis Hagi a trecut ca tatăl Gică de Rudiger, fundaș care cere un salariu cât toată Liga 1 pentru a prelungi contractul cu Chelsea, și i-a determinat pe nemții din tribunele de la Hamburg să-l aplaude. "De ce i-a schimbat Rădoi pe Mihăilă și Ianis Hagi?" am auzit de multe ori în ultimele 24 de ore. Pentru că meciul cu Germania a fost încălzirea pentru "finala" cu Armenia. Accidentarea lui Burcă este marea pierdere și sunt convins că am fi putut mai multe șanse de reușită la Hamburg dacă terminam meciul cu Chiricheș, Rus și Burcă pe teren. Introduși pentru a ține de rezultat, Manea, Ivan și Maxim nu au avut aceeași energie că oamenii le care i-au înlocuit și până la urmă am pierdut un meci din care putea scoate mai mult, cu ceva inspirație la contraatacurile din partea a doua. Cu Flick pe bancă, Germania și-a regăsit tonusul și Gnabry este un jolly joker care va produce multe faze periculoase la Mondialul din 2022.

România - Armenia este meciul decisiv

Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
ACUM 19 ORE
Rădoi știe că revanșa în fața Armeniei este obligatorie. Să nu uităm că în tur, gazdele au profitat de prostia făcută de Pușcaș la 2-1 pentru noi și ne-au asediat până când reduta condusă de bravul Niță a căzut. Luni, pe Ghencea, "tricolorii" trebuie să pună pe teren toată experiența acumulată în meciul de vineri de la Hamburg, să adune toată energia văzută în succesul spectaculos de la Rejkjavjk cu Islanda și să obțină victoria care ne poate apropia de visul cel mare: revenirea după 24 de ani la un turneul final al Campionatului Mondial.
https://i.eurosport.com/2021/10/09/3233954.jpg
Rădoi a demonstrat în această toamnă că știe ce trebuie să facă pentru a atinge obiectivul, calificarea în baraj, și a pus în lumina reflectoarelor fotbaliști care pot schimba soarta meciurilor naționalei. Niță este un portar excelent, Adi Rus a fost foarte bun cu Germania, Stanciu începe să arate că poate fi "creierul de la mijlocul terenului" de care echipa noastră are atâta nevoie, iar sclipirile lui Ianis Hagi și Mihăilă pot face diferența în meciurile strânse. Culmea, olteanul Rădoi a fost dezamăgit de doi olteni în această toamnă. În Macedonia, Markovic a fost copleșit de emoții, iar la Hamburg Ivan nu s-a ridicat la înălțimea unui meci cu o asemenea miză și l-a pierdut din marcaj pe Thomas Muller la faza care ne-a costat un punct. Rădoi a învins, în aceste preliminarii, Macedonia de Nord la București, cum TREBUIE să o facă din nou, de această dată cu Armenia. Oaspeții de luni seară sunt pe o pantă descendentă! Echipa antrenată de spaniolul Capparos nu a mai învins pe nimic de la acel succes cu România de la Erevan. În această toamnă, Armenia a făcut 0-0, ca și noi, la Skopje cu Macedonia de Nord, 0-6 în Germania, 1-1 acasă cu Lichtenstein și tot 1-1 cu Islanda, la Rejkjavjk.
Liga Națiunilor UEFA
Probleme pentru Edi Iordănescu! După Chiricheș, selecționerul poate rămâne și fără Florinel Coman
19/09/2022 LA 12:02
Fotbal
Edi Iordănescu a decis! Cine este fundașul care îi ia locul lui Vlad Chiricheș în lotul României
19/09/2022 LA 11:33