Mkhitaryan este cel mai valoros jucător armean din toate timpurile, evoluând de-a lungul carierei sale pentru echipe ca Borussia Dortmund, Manchester United, Arsenal sau AS Roma. Ca atare, el este fotbalistul de care selecționerul tricolorilor se teme cel mai mult înainte de România - Armenia. Mijlocașul are un sezon excelent sub comanda lui Mourinho, în capitala Italiei, deși inițial se specula că "Specialul" nu îl va lua în calcul pentru primul "11", judecând după istoricul avut de cei doi pe Old Trafford. Tehnicianul portughez a uitat diferendul cu mijlocașul, iar acesta s-a transformat într-o piesă extrem de importantă pentru giallorossi, reușind două goluri și două assisturi în 7 partide.
"Va trebui mâine să atacăm cu toate resursele, cu toţi jucătorii pe care îi avem la dispoziţie pentru că trebuie să câştigăm. Cred că Armenia se gândeşte mâine seară şi la un rezultat de egalitate. Va încerca să ne pună în dificultate, aşa cum a făcut în partida tur, dar şi în meciurile cu celelalte echipe. Va face un joc de aşteptare şi va încerca să speculeze spaţiile libere cu jucătorii săi foarte rapizi. În acelaşi timp, jocul lor va diferi puţin pentru că toate atacurile vor fi de acum coordonate de Mkhitaryan. Mâine seară nu cred că îl vom vedea mijlocaş stânga, ci s-ar putea să îl vedem în spatele vârfurilor, unde el este foarte periculos. Va trebui să îl anihilăm foarte bine, să aibă cât mai puţine spaţii şi timp de gândire. Nu ştiu dacă vom lua măsuri speciale pentru el, dar cine va fi în zona lui va trebui să îi dea foarte puţin spaţiu. Dacă Mhitarian va reuşi să creeze o superioritate, să nu o creeze în zona centrală, ci în lateral, asta ne dorim. Nu e neapărat o teamă, dar singurul lucru care ne-ar putea pune în dificultate este dacă îl vom lăsa pe Mkhitaryan să activeze în zona centrală, pentru că oferă pase filtrante foarte bune pentru atacanţi", a afirmat tehnicianul.
CITEȘTE ȘI:
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17
KEȘERU, UIMIT DE RĂDOI: "TOT STAFFUL TEHNIC PREGĂTEȘTE MECIUL CU ARMENIA INCREDIBIL"

România - Armenia | Cine intră în locul lui Burcă? Rădoi menține suspansul

Rădoi nu a dezvăluit cine va juca în locul fundaşului Andrei Burcă, accidentat, vineri, în partida cu Germania.
"Vom vedea cum va reacţiona Nedelcearu şi după antrenamentul de azi. Burcă are şanse foarte, foarte mici să evolueze. Dar pentru postul de fundaş îi avem ca soluţii şi pe Adi Rus, Toşca, Nedelcu sau Manea", a explicat selecţionerul, care în partida cu Armenia nu se va putea baza nici pe atacantul George Puşcaş, suspendat.
Meciul cu Armenia este unul special pentru Rădoi având în vedere că este primul pe care echipa naţională îl va disputa pe noul Stadion Steaua din Capitală. "Pentru jucătorii nu ştiu cât contează că jucăm în Ghencea, dar pentru mine contează, eu 15 ani am locuit aici şi 9 ani am jucat la echipa asta (n.r. - Steaua). Pentru mine e ca şi cum m-aş întoarce acasă, dar repet, nu ştiu cât contează pentru jucători. Condiţiile nu diferă mult faţă de Arena Naţională, doar că aici nu vor fi 25.000 de spectatori, ci doar 15.000. E un stadion nou, suporterii vor fi cu siguranţă călduroşi şi vor fi aproape de jucători indiferent de rezultat", a precizat el.
În opinia lui Mirel Rădoi, echipa naţională a României nu are ce căuta la barajul de calificare al CM 2022 dacă nu va reuşi să câştige ultimul meci din faza grupelor, cel din deplasare cu Liechtenstein din 14 noiembrie: "Deşi iniţial am spus că mai avem trei finale, pot să fiu sincer şi să spun că practic avem doar două, pentru că dacă vom reuşi să câştigăm cu Armenia şi apoi cu Islanda şi nu vom reuşi să câştigăm cu Lichtenstein atunci, cu tot respectul, noi nu avem ce căuta nici măcar la un baraj de Cupa UEFA Intertoto dacă ar mai exista. Nu putem vorbi de Cupa Mondială dacă nu suntem în stare să câştigăm în Lichtenstein atunci când avem nevoie de victorie. Aşa gândesc şi nu mă feresc să o spun, e lucrul pe care l-am transmis şi jucătorilor".

Mirel Rădoi, nervos când a fost întrebat de Andrei Ivan

Selecţionerul Mirel Rădoi a avut o reacţie nervoasă în timpul conferinţei când a fost întrebat dacă atacantul Andrei Ivan ştia că trebuie să-l marcheze pe Thomas Muller, autorul golului victoriei Germaniei în partida cu România (scor 2-1) de vineri.
"Sunt aproape trei ani de când sunt la federaţie ca antrenor şi este primul gol primit din fază fixă. Era clar că trebuia să vină şi momentul ăsta, dar, din păcate, a venit într-un moment în care nu ne aşteptam, în finalul meciului cu Germania. Pentru că ar fi fost un punct muncit, nu ştiu dacă era meritat, dar era muncit de noi. Dar să vină Ivan, dacă vreţi circ, să facem circ. Eu am spus imediat după meci că Ivan ştia ce număr are de marcat (n.r. - ce jucător advers trebuia să marcheze la cornerul din care s-a înscris). Dacă vreţi să îl decapităm, îl decapităm, aşa s-a întâmplat cu Markovic, acum îl decapităm şi pe Ivan, următorul va fi Puşcaş, după aceea Keşeru dacă nu marchează şi o să ziceţi apoi că echipa naţională nu mai are atacanţi", a afrmat iritat Rădoi.
CLASAMENTUL GRUPEI J
1. Germania - 18 puncte (19-3)
2. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-6)
3. Armenia - 12 puncte (8-10)
4. România - 10 puncte (10-8)
5. Islanda - 5 puncte (7-15)
6. Liechtenstein - 1 punct (2-19)
Au mai rămas de jucat în grupa României
11 octombrie 2021
  • ROMÂNIA – Armenia, de la ora 21:45
  • Islanda – Liechtenstein, de la ora 21:45
  • Macedonia de Nord – Germania, de la ora 21:45
11 noiembrie 2021
  • Armenia – Macedonia de Nord, de la ora 19:00
  • ROMÂNIA – Islanda, de la ora 21:45
  • Germania – Liechtenstein, de la ora 21:45
14 noiembrie 2021
  • Liechtenstein – ROMÂNIA, de la ora 19:00
  • Armenia – Germania, de la ora 19:00
  • Macedonia de Nord – Islanda, de la ora 19:00
Serie A
Roma, înfrângere cu 0-1 în Derby della Capitale! Lazio s-a impus și a urcat pe podium în Serie A
06/11/2022 LA 19:01
Europa League
Jose Mourinho nu ratează nicio ocazie de a ironiza Barcelona! Declarația sugestivă a portughezului
02/11/2022 LA 18:15