Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG: România - Armenia, de la ora 21:45 | Partidă de totul sau nimic pentru 'tricolori'

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/10/2021 la 13:52 GMT+3

România - Armenia este partida de care se leagă marile speranțe ale tricolorilor în perspectiva obținerii locului secund în grupa de calificare la CM 2022. Adversara de luni seară a devenit o formație cu pretenții grație selecționerului Caparros.

Armenia - România 3-2

Credit imagine: Eurosport

UPDATE / Taron Voskanyan, unul dintre jucătorii din lotul Armeniei, a vorbit despre duelul care va avea loc în această seară pe arena din Ghencea. Fotbalistul, legitimat la Alashkert, a declarat că echipa lui Joaquin Caparros va da totul pentru a câștiga în fața României, o victorie urmând a-i menține în lupta pentru locul 2 al grupei J.
"Pot spune că adversarul nostru este o echipă foarte puternică. Ne-am dat seama de forța lor de la primul meci. Vom încerca să ne concentrăm pe cât de mult posibil pentru a obține o victorie și mâine. Nu intrăm pe teren pentru a juca la remiză. Vom încerca să dăm totul, pentru că acest meci este foarte important pentru noi.
Dacă nu mă înșel, am jucat de două ori contra unor cluburi românești, din București și Cluj. Pot spune că au fost echipe foarte bune", a spus Voskanyan.
UPDATE / Arman Karamyan a prefațat duelul dintre România și Armenia. Fostul internațional armean, care a jucat în România timp de 12 ani, a spus că 'tricolorii' au prima șansă în partida din această seară, dar că echipa lui Caparros s-a schimbat de când selecționerul a preluat naționala Armeniei.
"Sincer, nu mă așteptam ca Armenia să înceapă așa bine campania de calificare. Dar odată cu numirea lui Joaquin Caparros acesta a reușit să schimbe mentalitatea și stilul de joc. Ambele echipe trebuie să atace, egalul nu avantajează decât pe Macedonia de Nord, care stă la pândă. Cred că se vor marca multe goluri și că ambele echipe vor înscrie. Cine va fi mai bun, să câștige!
Mkhitaryan este un lider, are experiență și o valoare incontestabilă. Dar nu poate juca singur, are nevoie de susținerea întregii echipe. Nici Messi și Ronaldo nu pot juca de unii singuri. Dar să nu uităm că primele 3 meciuri au fost câștigate fără Mkhitaryan. România are prima șansă, mai ales că joacă pe teren propriu.
Vreau să remarc și stilul lui Mirel Rădoi, e un antrenor care îmi place, a demonstrat și la naționala U21. Sper ca oamenii să înțeleagă că e nevoie de timp și că nu poți câștiga imediat când faci o schimbare importantă în joc", a declarat Karamyan, potrivit FRF.
UPDATE / E ziua meciului cu Armenia! Iată numerele pe care le vor purta 'tricolorii':
Numerele jucătorilor României pentru meciul cu Armenia

Articol inițial scris de Radu Florea
În meciul tur din grupa de calificare pentru Campionatul Mondial din Qatar, Armenia a reușit să învingă pentru prima dată naționala României, cu scorul de 3-2. "Tricolorii" trebuie să-și ia revanșa neapărat în confruntarea de luni, în acest moment Chiricheș & Co. fiind pe 4, la două puncte de locul secund. Dar, după partidele de mâine, situația se poate schimba fundamental pentru prima reprezentativă: Macedonia de Nord are meci cu Germania, astfel că un succes în meciul direct cu Armenia ne poate aduce pe locul doi.

Istoria confruntărilor directe România - Armenia

În anul 1992 Armenia a înființat prima echipă națională de fotbal din istoria sa. De atunci, Armenia a participat la preliminariile de calificare pentru Campionatul Mondial și European, însă fără a avea mari succese, nereușind să ajungă la niciun turneu final.
România a întâlnit-o pentru prima dată pe Armenia în meciul tur al calificărilor pentru Campionatul Mondial din 2006, într-o partidă disputată la Erevan, încheiată cu scorul de 1-1; acela reprezintă și în acest moment singurul rezultat de egalitate dintre cele două formații. La meciul retur, "tricolorii" aveau să-și ia revanșa, învingându-i pe armeni cu scorul de 3-0, după golul lui Ovidiu Petre și dubla lui Gigel Bucur.
Ulterior, cele două formații s-au mai întâlnit într-un meci amical în iarna anului 2006 și într-o dublă pentru calificările la Campionatul Mondial din Rusia, toate dintre aceste trei partide fiind câștigate de naționala României. Până la meciul tur dintre România și Armenia din cadrul preliminariilor pentru Mondialul din Qatar, bilanțul confruntărilor directe era de 4 victorii pentru "tricolori" și un egal.
CITEȘTE ȘI:

Numirea lui Caparros pe banca Armeniei și noua față a echipei

În toamna anului 2019, Armenia pierdea cu un neverosimil 9-1 împotriva Italiei, în ceea ce avea să fie ultima partidă pentru Khashmanyan la "cârma" naționalei Armeniei. Era nevoie de o schimbare pentru această echipă, schimbare care nu a întârziat să apară, deoarece, în martie 2020, Federația de Fotbal a Armeniei îl numea pe Joaquin Caparros noul antrenor al naționalei.
Caparros , cu o vastă experiență în cariera de antrenorat (a condus echipe precum Sevilla, Mallorca, Osasuna sau Atheltic Bilbao), reușea să aducă rezultatele mult așteptate, Armenia câștigând grupa de Nations League, după o înfrângere, trei victorii și două rezultate de egalitate. După triumful din Nations League, armenii aveau să pice din nou în aceeași grupă cu România, de data aceasta în cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Qatar. În primele două etape, Armenia a continuat seria rezultatelor pozitive și a reușit să învingă pe Liechtenstein și Islanda, cu 1-0, respectiv 2-0.
În cea de-a treia etapă, Armenia a întâlnit-o pe România în ceea ce avea să fie a șasea confruntare directă între cele două naționale, confruntare cu un deznodământ mult mai dramatic pentru "tricolori", prin comparație cu celelalte partide. Meciul a început bine pentru echipa noastră, Stanciu punându-l la încercare pe portarul armean cu două șuturi de la distanță, pentru ca mai apoi, să vină rândul armenilor să-l testeze pe Niță. La pauză s-a intrat cu scorul de 0-0. În a doua repriză, armenii au început mai bine, deschizând scorul prin Spertsyan. În minutul 62’, Cicâldău reușea să egaleze, pentru ca zece minute mai târziu, să reușească dubla, aducând astfel naționala României în avantaj. Ultimul sfert de oră avea să fie unul tragic pentru "tricolori". După eliminarea lui Pușcaș din minutul 77, Haroyan avea să egaleze în 87’, pentru ca Barseghyan să aducă victoria Armeniei din penalty, după un fault făcut de Crețu în minutul 89.
După acea confruntare, a fost clar pentru toată lumea că Armenia nu mai face parte din lumea a treia a fotbalului, tehnicianul spaniol de la cârma echipei propunând un joc care se mulează perfect pe calitățile fotbaliștilor. Armenia se apără mult mai bine și evoluează mai direct, deși a arătat că poate face și joc de posesie, când adversarul și rezultatul o cer. Sub comanda selecționerului iberic, Armenia e o echipă pragmatică, căreia dacă îi oferi spații, vei avea mari probleme. Extrem de agresivi când pierd posesia, oponenții tricolorilor din Ghencea sunt un adversar extrem de incomod, iar Rădoi cu siguranță că nu va mai face greșelile de la Erevan, când România a fost surprinsă pe final.

România - Armenia | Mkhitariyan, în mare formă

Jucătorul cheie al adversarilor noștri va fi, evident, Henrikh Mkhitariyan, golgheterul all-time al acestei naționale, care a lipsit în partida tur contra României. Mkhitaryan este cel mai valoros jucător armean din toate timpurile, evoluând de-a lungul carierei sale pentru echipe ca Borussia Dortmund, Manchester United, Arsenal sau AS Roma. El are un sezon excelent sub comanda lui Mourinho, deși inițial se specula că "Specialul" nu îl va lua în calcul pentru primul "11", judecând după istoricul avut de cei doi pe Old Trafford. Tehnicianul portughez a uitat diferendul cu mijlocașul, iar acesta s-a transformat într-o piesă extrem de importantă pentru giallorossi, reușind două goluri și două assisturi în 7 partide.
Alături de Mkhitaryan, în lotul Armeniei se află și alte vedete, precum Barseghyan, cel mai bun om al partidei tur, în care a reușit un gol și o pasă de gol și Spertsyan, fotbalist care evoluează în prima ligă rusă, la FC Krasnodar. Armenia, cu un antrenor care pare să aducă noi obiective pentru această echipă, obiective mult mai îndrăznețe decât în trecut, va fi un adversar dificil pentru naționala noastră, însă după rezultatele pozitive obținute de "tricolori" în partidele cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord, și după rezultatele mai puțin bune ale Armeniei din ultimele meciuri, avem speranța că echipa României va învinge Armenia și astfel va reuși să păstreze "tradiția" întâlnirilor directe. O victorie e esențială pentru a spera la locul secund în grupă și partida cu Germania, în care am pierdut dramatic, a arătat că naționala lui Rădoi are față de Mondial.
CLASAMENTUL GRUPEI J
1. Germania - 18 puncte (19-3)
2. Macedonia de Nord - 12 puncte (15-6)
3. Armenia - 12 puncte (8-10)
4. România - 10 puncte (10-8)
5. Islanda - 5 puncte (7-15)
6. Liechtenstein - 1 punct (2-19)
Au mai rămas de jucat în grupa României
11 octombrie 2021
  • ROMÂNIA – Armenia, de la ora 21:45
  • Islanda – Liechtenstein, de la ora 21:45
  • Macedonia de Nord – Germania, de la ora 21:45
11 noiembrie 2021
  • Armenia – Macedonia de Nord, de la ora 19:00
  • ROMÂNIA – Islanda, de la ora 21:45
  • Germania – Liechtenstein, de la ora 21:45
14 noiembrie 2021
  • Liechtenstein – ROMÂNIA, de la ora 19:00
  • Armenia – Germania, de la ora 19:00
  • Macedonia de Nord – Islanda, de la ora 19:00
România - Armenia se joacă luni, de la 21:45, în Ghencea, și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo